Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurtta olduğu gibi, Bozok Üniversitesi’nde de yaşandı. Merkez Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Pembenur Doğan bu özel gün dolayısıyla temsili olarak Bozok Üniversitesi Rektörlük makamına oturdu.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bozok Üniversitesi’ne gelen Merkez Ortaokulu Okul Müdürü Mustafa Uyar, Müdür Yardımcısı ve Matematik Öğretmeni Gökhan Doğan ile 6. sınıf öğrencisi Pembenur Doğan’ı Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey makamında kabul etti. Rektör Prof. Dr. Salih Kracabey, makam koltuğunu, ortaokul öğrencisi Pembenur Doğan’a bıraktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak ulusal egemenliğin ve demokrasinin Türk milletinin hayatında hakim kılındığı ve bu kutlu günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildiği söyledi.

        Karacabey sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 98. Yıl dönümünü tebrik ediyor; geleceğimizi ümitlerimizi ve hayallerimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyor bayramınızı kutluyorum” Rektörlük makam koltuğuna oturan Pembenur Doğan ise kendisine sorulan üniversite ile ilgili ne düşünüyorsun sorusuna, içtenlikle cevap verdi. Doğan, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’den Bozok üniversitenin gelişimi, hedefleri ve öğrencilere sağladığı imkânlar hakkında da bilgi aldı. Doğan, “Bozok Üniversitesi öğrenci dostu bir üniversite. Bozok

        Üniversitesi bünyesinde özellikle İngilizce bölümlerinin açılmasını istiyorum. Benim hayalimde Tıp Fakültesini okumak ve profesör olmak var. İnşallah bu hayalim Bozok Üniversitesi’nde gerçekleşir” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa