Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Muğla'nın Ortaca ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Atatürk Anıtı önündeki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Küçükünal anıta çelenk bıraktı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Küçükünal, törende yaptığı konuşmada, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

        Küçükünal; "Türkiye Cumhuriyeti’nin ve yüce Milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar, bir devlet, bir halk 7 düvele karşı mücadele vererek, küllerinden yeniden ortaya çıkış destanı yazmış bunu da 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini, Ankara’da kurarak, tescil ederek dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurulması ne kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk, çocuklarımıza ve gençlerimize; ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz.’ tarihi mesajı ile vurgu yapmıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza 23 Nisan’ı bayram olarak hediye ederek onları onere etmiştir. Burada öğretmenin şefkatli elleri, merhametli gönlü ile vatan, millet, istiklal ve istikbal aşkıyla bilim sevdası alın ve akıl teri ile yoğrularak hayatı keşfedeceği, kendisi ve tüm insanlık için nasıl katkıda bulunacağının sırlarını özümseyeceği, içselleştireceği bir dönem vardır. Hazreti Ali; ‘Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.’ veciz sözü ile biz eğitimcilerin vizyonunu ortaya koymuştur. Biz eğitim ordusu da bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

        Çelenk sunma töreninin ardından program Çaylı 100. Yıl Ortaokulunda devam etti. Programda öğrencilerin çeşitli gösterileri ilgiyle izlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmaları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa