Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Kutlamalar, Atatürk Anıtına çelenklerin koyulmasıyla başladı. Etkinlikler daha sonra Mevlana Kültür Merkezinde devam etti. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisinin birleştirici gücü ile şanlı direnişin sağlandığını belirterek, "Bugün yüce meclisimizin kuruluşunun 98. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir sevinç ve gurur içerisinde idrak ediyoruz. Vatanını, namusunu, dinini ve neslini korumayı vazife edinen yüce aziz milletimiz, milli mücadele döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisini büyük birleştirici güç olarak kabul etmiş ve şanlı direnişini yüce meclisin önlerinde yürütmüştür. Milli iradenin temsilci organı, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan meclisimiz, istiklal mücadelemizi zaferle neticelendirmiş Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşunu tüm dünyaya ilan etmiştir” şeklinde konuştu.

        15 Temmuz gecesi gazi meclisin teröristlerin bombardımanına maruz kaldığını ifade eden Gürsoy, “Aziz milletimizin iradesinin temsil yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 15 Temmuz gecesi de paralel teröristlerin bombardımanına maruz kalmış fakat şanına ve namına yaraşır bir şekilde dimdik ayakta kalarak milli iradeyi en yüksek derecede temsil etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan gününü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi de büyük bir manayı ifade eder. Tarihimizin en şanlı sayfalarından biri olan 23 Nisan gününün çocuklarımızın hayatlarında bayram günü olarak yer tutması milletimizin ve istiklal ve istikbal mücadelesi ruhunun nesilden nesile aktarılmasının en güzel şekilde sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

        Programda öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, protokol mensupları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa