Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çankırı'da da coşkuyla kutlandı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan program Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu'nda yapılan kutlama programı ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, tüm öğrenciler ve katılımcıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Öztürk, "Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 98. yıl dönümüdür. Bugün, vatanı işgal edilerek yok edilmek istenen bir milletin, vatanı uğruna tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, milletimizin var olma ve yok olma savaşında, var olma mücadelesini kazandığı gündür. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. 23 Nisan 1920, ulusal iradenin en açık bir şekilde belirdiği, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir gündür" dedi.

        Öztürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

        "Sizleri çok seviyoruz. Çocukluğunuzu en iyi şekilde yaşayabilmeniz ve yaşamınızın her aşamasında başarılı olabilmeniz için elbirliğiyle çalışıyoruz. Tüm imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Bizler biliyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku açık, büyük düşünen, pırıl pırıl bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük umudumuz ve mutluluğumuzdur. Türkiye sizin çabalarınızla ve başarılarınızla yeni ufuklara ulaşacaktır. Sizden sonraki nesillerin de, sizler gibi mutlu ve umutlu olabilmesi için, gelecekte büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Her birinizin milletimize layık olabilmek için fedakarlıktan kaçınmayacağınıza yürekten inanıyoruz. Sizlere sonsuz bir güven duyuyoruz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir. Bu düşünce ve duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mutafa Kemal Atatürk'ü, Birinci Mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını vatan mücadelesinde canını ortaya koyan aziz şühedayı, saygı ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, mutluluğumuzun, sevincimizin, coşkumuzun ve ümidimizin daim olmasını diliyorum."

        Öztürk'ün konuşmasının ardından okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 23 Nisan gösterileri beğeniyle izlendi. Kutlama programına Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Garnizon Komutan V. Albay Yusuf Dursun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa