Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Samsun'da coşkuyla kutlandı.

        Tören, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve öğretim görevlileri de katıldı. Anıttaki törenin ardından Atakum Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Samsun Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. 7. sınıf öğrencisi Zeynep Naz Uzun, bir günlüğüne valilik makamına oturdu. Zeynep Uzun, Samsun Valisi Osman Kaymak'tan köy okullarındaki eksik malzemelerin temini noktasında destek istedi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kaymak, öğrencilere hediye takdim ederek, Çocuk Bayramı'nı kutladı.

        Kutlamalar, Batıpark İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Stadı'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın mesajı okundu. Daha sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır' öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi bundan 98 yıl önce Türkiye Millet Meclisinin bir cuma günü Ankara’da açılması ile alevlenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi, vatanın düşman devletlerin işgal ordularıyla dolu olduğu ve Türkün bağımsızlık mücadelesi için maddi ve manevi büyük fedakarlıklar yaptığı döneme denk gelmektedir. Anadolu insanın büyük fedakarlıklarının, dünyada benzersiz kurtuluş mücadelesinin ve Türk insanının bağımsızlık aşkının göstergesi olan Gazi Meclisimiz, insanımızın onurlu duruşunun, birlik ve beraberliğinin temsilcisi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü milletimize Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Evet Bugün 23 Nisan. Bu topraklardan doğan dünyaya yayılan çocukların bayramı. Çocuklar dünyanın en güzel şeyidir. Çocuk bir ailenin mutluluk kaynağı bir ülkenin gelecek teminatı. Çocuk demek, umut demek, mutluluk demek, sevgi demek ve sorumluluk demektir. Biz eğitimciler için çocuk bir cevhere benzer. Onun gözündeki parlaklığı, hayallerindeki umudu, içindeki özgüveni kaybettirmeden işlemek, parlaklığına parlaklık katmak eğitimin işidir. İşte bu çocukların bizim sırtımıza yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde Samsun’daki öğrencilerimiz için çalışıyor yeni projeler ve faaliyetler ile onları yetiştirerek ülkemizin geleceğini şekillendiriyoruz" dedi.

        2 yaşındaki Yağız herkesin ilgi odağı oldu

        Program, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle devam etti. Dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu. Törende 2 yaşındaki Yağız Kağan Yılmaz isimli askeri kıyafetli çocuk akülü arabasıyla alanda turladı. Seyircilerin ilgisini çeken minik Yağız, protokolü de selamladı. Kutlama töreninde öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi. Özel bir öğrencinin zeybek oynaması ve İlkadım Şehit Selman Özay İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımının gösterisi renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bando Komutanlığı Orkestrası'nın konseri ile sona erdi.

        Etkinliklere Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, askeri ve mülki erkan, ilçe belediye başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

        Öte yandan, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç 23 Nisan dolayısıyla açıklamada bulundu. Rektör Bilgiç yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılına 5 yıl kala Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Şanlı bir tarihe sahip olan büyük Türk Milleti yüzlerce yıl dünyada adaleti tesis eden devletler kurmuştur. Bunun son halkası olan Türkiye Cumhuriyeti bugün de bölgesinde ve dünyada adaleti, barışı ve huzuru tesis etmek ve yaşatmak için bütün gücünü kullanmaktadır. Bu kutlu devletin kuruluşunu gerçekleştiren Gazi Meclis, mazlumun zalime direnişinin sembolü olmuştur. 1924 Anayasası ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu kabul edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti, anayasal bir devlet olarak hukukun üstünlüğünü benimsemiştir. Bu sebeple 23 Nisan, TBMM'nin açılışının yıl dönümü olarak Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanagelmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza her zaman büyük değer vermiş, dolasıyla yeni nesillerde milli egemenlik bilincini pekiştirmek için 23 Nisan'ı aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir. Türk milletinin iradesinin tecelligahı olan TBMM zaman zaman darbelere maruz kalsa da milletten aldığı enerjiyi tekrar yakalamış ve bugüne kadar Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne güvenen akraba toplumların dayanağı olmuştur. Milli irade üzerinde en son 15 Temmuz 2016'da yaşanan başı dışarıdaki teröristlerin menfur darbe girişimi ile aziz milletimiz bir kez daha iradesini namusu görerek Cumhuriyetine sahip çıkmış ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı daha büyük bir anlam kazanmıştır. Bu vesile ile Milli Mücadele'nin başlangıç şehri Samsun'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği çok büyük olan Atatürk ve Gazi Meclis'in muhterem milletvekillerini saygıyla, hürmetle ve rahmetle anıyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa