Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan 1920’nin milli iradenin bayraklaştığı tarihi bir gün olduğunu söyledi.

        Pınarbaşı, yayımladığı mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98. açılış yılını ve Türk milletinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Türk milletinin 23 Nisan 1920’de meclis çatısı altında birleşerek, istikbaline sadece kendisinin karar vereceğini bütün dünyaya ilan ettiğini ifade eden Pınarbaşı, “Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen yüce Türk milletinin uyanışını, esaret zincirlerini kırıp, bağımsızlık için şahlandığı günü simgelemektedir. Gücünü milletin egemenliğinden alan meclis, azim, inanç ve kararlılıkla istiklal mücadelesine yön vermiş ve eşi benzeri olmayan bir kurtuluş destanına imza atmıştır” ifadelerine yer verdi.

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı ve özel günü dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlatan Faruk Pınarbaşı, ”Varlığından güç aldığımız çocuklarımız sayesinde Türk milletinin geleceği her zaman parlamaya devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilen bu bayram, farklı dinden, milliyetten ve farklı coğrafyalardan tüm çocukları bir araya getirerek dünya barışına, birlikberaberliğe, sevgi ve kardeşliğe yapılan bir vurgudur. Bu duygularla milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile meclisimizin 98. açılış yıl dönümünü kutluyor, vatanı için canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa