Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı.

        İlk olarak kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinlikler Osmaneli İlkokulunda devam etti. Buradaki kutlamalara, Kaymakam Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçe Jandarma Komutan Vekili kıdemli Başçavuş Rıza Gazel, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Bölükbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekici, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmaneli İlkokul Müdürü Necip Akkanat, 23 Nisan 1920’nin bağımsızlık sevdasının şahlandığı, düşmana 'Dur' denilen ve Türk milletinin kaderini yönetmeye başladığı kutsal bir gün olduğuna dikkat çekti. Akkanat, "Bugün, esaretten kurtuluşa, mutlakıyetten demokrasiye adım attığımız günün 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan, olmak ya da olmamak mücadelesi olan Türk Kurtuluş hareketi ile 23 Nisan 1920’de açılan TBMM, Türk varlığına yeni bir güneş gibi doğarak, bağımsız Türk devletinin temel taşını oluşturmuştur. Bağımsızlık aşkıyla şahlanan Türk milleti eşsiz bir zafer kazanarak bütün esir milletlere örnek olmuştur" dedi.

        "Atalarımız gibi sevgi ve hoşgörüyü büyütün"

        Akkanat, bugün bazı ülkelerin, dünyanın gözü önünde yaptığı ve dünyanın sessiz kaldığı çocuk, yaşlı, genç, sivil katliamının bir insanlık ayıbı olarak tarihe geçtiğini de ifade ederek, “Bu vahşet insanlık adına bir talihsizliktir. Umuyoruz ki sizler tıpkı atalarınız gibi tüm insanlığa örnek olan bedenlerimizle birlikte sevgiyi ve hoşgörüyü de büyütürsünüz. Bu ülke hepimizin, bu güzel ülkeyi koruyalım ve ona her zaman sahip çıkalım. Güzel ülkemin güzel çocukları, yollarınız hep açık olsun. Hayat boyu esenlik rüzgârları sizden yana essin. Yüzünüzden gülücük, kalbinizden insan ve yurt sevginiz, umudunuz eksik olmasın. Atatürk’ün size hediye ettiği bu kutlu gün kadar kutlu çocuklarımız, Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından, şiirlerin okunması ve Osmaneli İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sergilendi. Kutlamalar, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa