Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de coşkuyla kutlandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kutlamalardan dolayı cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

        Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Terörün yerini huzura bıraktığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kutlamalara katılan çocuklar gönüllerince eğlendi.

        Diyarbakır

        Diyarbakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kent Meydanı’nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Her yıl valilik önünde düzenlenen kutlamalar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Kayapınar ilçesinde bulunan Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi.

        Törene, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Anajet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödülleri verildi. Burada bir konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu büyük coşkuyu paylaşırken 23 Nisan 1920’de egemenliğin kaynağı kayıtsız ve şartsız milletin meclisindedir ve milli egemenliktedir diyerek Meclis’i açan Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatan ve 29 Ekim 1923’te bugün vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve kurulduğundan bugüne milletimiz, devletimiz ve değerlerimiz uğruna hayatını feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün mücadeleyi millet egemenliğine dayanan ve bunu amaçlayan bir süreçte götürdü. Dünya tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlığın ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş Savaşı meclisin egemenliğinde ve milletin iradesine bağlı olarak gelişti. Bizim inancımız o dur ki bu milletin karakterine en uygun rejim Cumhuriyet ve Cumhuriyet rejiminin en önemli kurumu da milletin egemenliğinin ve iradesinin yansıdığı meclisidir. Sizler bizim umudumuzsunuz. Geleceğe güvenle bakmanız için devlet ve millet olarak bütün imkanlarımızı sunuyoruz. Kaynaklarımızı dünyanın bütün çocuklarına aynı anda daha güzel ve gelişmiş bir ortamda sunulması için gayret sarf ediyoruz” dedi.

        Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler izlendi. İstiklal Marşı’nı ezbere okuyan anaokulu öğrencisi ve Hani ilçesinden gelen öğrencilerin ritm grubu büyük alkış aldı. Veliler gösterilere katılan çocuklarının görüntülerini çekmek için adeta birbirleriyle yarışırken, kutlamalar düzenlenen çeşitli yarışmaların ardından sona erdi.

        Siirt

        İlk tören saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanında Siirt Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş ve kurum müdürlerinin katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Daha sonra Siirt Şehir Stadı'nda düzenlenen kutlama etkinliklerine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Garnizon Komutan vekili Albay Oğuzhan Pehlivan ve kurum müdürleri ve çeşitli sivil toplu örgütleri ile vatandaş katıldı.

        Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, milli birlik ve beraberlik duygusuyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98'inci yıl dönümünün ulaşmanın helecanıyla coştuklarını söyledi. Güneş, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

        Okul öğrencilerin çeşitli dans gösterileri, Suriye uyruklu öğrencilerin müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı tören, ödül töreniyle sona erdi.

        Mardin

        Mardin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen çelenk töreni ile başlayan kutlamalar Atatürk Kültür Merkezinde okulların gösterileri ile devam etti. Mardin'de 10 okulun hazırladığı gösterilerde minik semazenlerin gösterisi büyük alkış alırken, halk oyunları ekibinin Adana yöresi oyunları, 23 Nisan şiirleri katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

        Mardin Hükümet konağı bahçesinde Atatürk büstüne İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın çelenk bırakması ile başlayan kutlamalar Atatürk Kültür Merkezinde öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Törene Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Mardin Cumhuriyet Bassavcısı Togahan Öztoprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okullar, kurum müdürleri ve çocukların aileleri katıldı.

        Programda ilkokullar arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında il birincisi olan Şehit Abdulvahap Yersiz İlkokulu öğrencisi İrem Altan İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Elif Ana ilkokulu öğrencileri halk oyunları gösterileri ile Adana yöresi oyunları sergilenirken, ana okulu öğrencilerinin semazen gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

        Batman

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Batman Atatürk Parkı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kutlamalara Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından çocukların halk oyunları gösterisi ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Anaokul öğrencilerinin hazırladığı gösterileri izleyen protokol üyeleri neşeli vakit geçirirken program resim, şiir ve kompozisyon dallarında birinci olanlara ödüllerinin Vali Ahmet Deniz tarafından verilmesi ile son buldu.

        Sason

        Batman’ın Sason ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk sunumuyla devam eden programda Kaymakam Ökkeş Beyaz, Belediye Başkanı Cuma Uçar, Garnizon Komutanı Binbaşı Zafer Kaya, törene katılanların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları çeşitli halk oyunlarını sergiledi, şiirler okudu.

        Etkinlik, öğrenci ve katılımcıların toplu olarak çektiği halaylarla sone erdi. Programın ardından ilçe merkezine geçen Belediye Başkanı Cuma Uçar ile beraberinde bulunan protokol üyeleri vatandaşların bayramını kutladı.

        Gercüş'te 23 Nisan'da eşek yarışması düzenlendi

        Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı yolağzı köyünde 23 Nisan etkinlikleri kapsamında geleneksel oyunlar farklı görüntülere neden oldu. Yolağzı ilkokul ve ortaokul öğretmen ile öğrencileri tarafından hazırlanan geleneksel çuval yarışı, yumurta yarışı ve eşek yarışında çocuklar doyasıya eğlendi. Köyde bulunan etkinliğe Köy Muhtarı Şehmus Kavak, Okul Müdürü Mehmet Dönder, öğretmen ve tüm köy halkı katıldı.

        Oyunların en ilgi çekeni ise eşek yarışması oldu. Köy halkı bu tür geleneksel oyunları hazırlayan öğretmenlere teşekkür etti.Eşek yarışmasına katılan öğrenciler ise bu yarışmanın sürekli yapılmasını istedi.

        Şırnak

        Şırnak Valiliği bahçesindeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Atatürk anıtı’na çelenk sundu. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

        Törenlere daha sonra Şırnak Şehir Stadyumunda devam edildi. Buradaki törene Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23. Piyade Tümen Komutanı Veli Tarakçı, Belediye başkanı Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz yaptı. Konuşmaların ardından program, şiir, gösteri ve halaylarla devam etti. Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Programın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Folklor ekibinin halayına Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ve kurum müdürleri eşlik etti.

        Cizre

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şırnak'ın Cizre ilçesinde coşku ile kutlanırken, esnaf iş yerlerini Türk bayrakları ile süsledi.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaymakamlık bahçesinde bir program düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke’nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehir stadyumunda devam etti.

        Törene Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, Emniyet Müdürü Güngör Yıldız, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Çalkayış, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Baykan, Cumhuriyet Başsavcı vekili Nazlı Sertap Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa