Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen Dünya çocukları Sekapark’ta gerçekleştirilen piknikte buluştu.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’ne gelen 41 ülkeden 1000 çocuk, Sekapark’ta gerçekleştirilen piknikte bir araya geldi. Türk ailelerinde misafir edilen dünya çocuklarına Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Yer sofralarına konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, 23 Nisan Festivali’nin dünya kardeşliği ve birlik beraberliğine örnek olduğu kaydetti.

        Tek tek çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, bu birlikteliğin dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, dil, ırk, renk ayrımının olmadığı bu festivalin tüm dünya milletleri için bir gösterge olması gerektiğini belirtti.

        Piknikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ”41 ülkeden gelen çocuklarımız bizim ailelerimizle aynı evi paylaştılar. Beraber oyunlar oynadılar, güzel vakit geçirdiler. Evlerine döndükleri zaman da bu arkadaşlıklar ömür boyu devam edecektir. Bu arkadaşlıklar dünya barışı için çok değerli” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa