Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bağlı Sazak Mahallesinde bulunan 3 bin hektarlık alana yapılacak ağaçlandırma, erozyon ve yukarı havza sel kontrolü projesine başlandı.

        Ekskavatör ve dozerler toprak işlemesi yaptığı sahaya toplam 3 milyon adet fidan ve çalı türlerinin dikilmesi planlanıyor. Toprak işleme çalışmalarını yerinde görmek üzere sahaya giden Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Mihalıççık Orman İşletme Müdürü Abdullah Bardakçıoğlu’ndan bilgi aldı. Sahanın sonbahar fidan dikimlerine yetiştirilmesi talimatını verdi. Erozyon sebebi ile oluşan sel tehlikesinin yerleşim alanlarını tehdit ettiğini belirten Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, “Çok ekstrem bir sahada çalışıyoruz. Yılların ihmalini telafi etmeye çalışacağız. Şiddetli bir erozyon var, toprak hızla akıyor, bitki örtüsü neredeyse hiç kalmamış, çölleşmenin ilk belirtileri başlamış. Sel tehlikesi yerleşim yerini ve tarım alanlarını tehdit ediyor. Çok büyük bir alan, sadece projesini yapmak bir yıl sürdü. Ekiplerimiz birkaç koldan toprak işlemesini yapıyor. Burada toprak akışını önlemek için galvanizli tel kafes, geonit tel çit ve geosentetik tel serme uygulaması da yapacağız” ifadelerini kullandı.

        "Eskiden burada devasa ağaçlar vardı"

        Toprak İşleme Çalışmaları sırasında sahaya gelen ve Teşkilatının çalışmalarından çok memnun olduklarını ifade eden Sazak Mahallesi Muhtarı Necdet Esler, “Dedelerimiz bu dağlarda devasa ağaçların olduğunu anlatırlardı. Şimdi hiç biri kalmamış. Tabi, savaş ve yokluk yıllarında hayatta kalmak için ormanı kullanmışlar. Köyümüzdeki evlerde halen ahşap direkleri görmek mümkün” dedi.

        2018 yılı sonbaharında fidan dikimine başlanacak sahaya, karaçam, ardıç, mahlep, iğde, badem, ahlat, meşe, sedir, zerdali türleri dikilecek. Ayrıca erozyon kontrolü çalışmalarında kullanılan berberis ve atripleks gibi çalı türleri de kullanılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa