Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nilüferliler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı.

        Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Nilüfer’de törenle kutlandı. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

        Törende konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu güzel topraklarda, dört yanımızı saran ve bizi zincirlere boğan emperyalizme karşı, bir ulusun çığlığının yankı bulmasıdır egemenliğimiz. Egemenliğimiz için, bağımsızlığımız için, özgürlüğümüz ve demokrasimiz için, Cumhuriyetimiz için mücadele edenlere borcumuz var. Ulu önder Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarının, varını yoğunu, en önemlisi canını bu yolda gözünü kırpmadan sunan şehitlerimize, gazilerimize borcumuz var. Bize sunulan bu büyük değere, Cumhuriyetimize ve egemenliğimize sahip çıkmalıyız. Bu büyük emaneti, canımız pahasına korumalı ve kılına zarar gelmeden geleceğe taşımalıyız” dedi.

        Mutlulukların en güzelinin özgür bir ülkede yaşamak olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Mutluluk, özgürce söylemek, düşünmek değil midir? Mutluluk, vatanın her karışının, bu güzel toprakların sahibi olmak, bütün renklerle bir arada ahenk içinde yaşamak değil midir? Mutlulukların en büyüğü, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak değil midir? Biz, burada, her birimiz, gücümüzün yettiğince değil, varlığımızın tek maksadı olarak, sonuna kadar dayanacağız. Biz, hepimiz, yılın her gününde, 365 gün, 24 saat, Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi asla utandırmayacak, yılmayacak ve unutmayacağız. Çünkü, egemenlik, bir ülkenin en değerli hazinesidir. Egemenliği olmayan bir ülkenin adı da, varlığı da yoktur. Ve öyle bir ulusun, kimliği de, dili de, dini de olmaz. Egemenliği olmayan ulus olmaz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa