Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Manisa’da da büyük coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda dünya milletlerinin kıyafetlerini giyip kanser hastası çocuklar için hazırladıkları bez bebekleri satan anaokulu öğrencileri takdir topladı.

        Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı olan 23 Nisan 1920 tarihinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilişinin 98’inci yılı, tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da büyük coşkuyla kutlandı. Manisalı minikler rengarenk kıyafetleri ile bayramlarını doyasıya yaşarken, hazırladıkları gösterilerle büyük beğeni topladı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na İl Mili Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından Gazi İlkokulu ve Ali Rıza Çevik Ortaokulu hazırladıkları gösterileri sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, 23 Nisan tarihinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna ve bu günün Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş olmasının önemine vurgu yaptı.

        Yapılan konuşmanın ardından Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden güzel gösteriler ve Ali Rıza Çevik Ortaokulu öğrencileri tarafından seslendirilen şiirler büyük beğeni topladı. ‘Sev Kardeşim’ adlı şarkı eşliğinde başlayan gösteriler, zeybek gösterileri ile sona erdi. Gösterilerin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından miniklere boyama kitapları, Türk bayrağı ve Nutuk isimli kitap dağıtıldı.

        Tören sırasında Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik miniklerle yakından ilgilendi. Program sırasında dünya milletlerinin kıyafetlerini giyip kanser hastası çocuklar için hazırladıkları bez bebekleri satan Spil Anaokulu öğrencileri de takdir topladı.

        Törenlere Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, askeri erkan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa