Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Develi'de Seyrani İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

        Seyrani İlköğretim Okulu'ndaki törene Develi Kaymakamı Murat Duru, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Mardar, Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Temur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Develi Kaymakamı Murat Duru, törende yaptığı konuşmasında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ilçemizde Seyrani İlkokulunun hazırlamış olduğu muhteşem bir programla kutlamanın gurur, sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlu günü Develimizin güzel insanları hemserilerimle beraber ziyadesi ile doya doya yaşadık. Bu coşkulu programın hazırlanmasında emeği geçen okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, çocuklarımızın da gözlerinden öpüyorum" dedi.

        Kaymakam Duru, "Bugün 98 yıl önce 23 Nisan 1920'de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, milletin seçtiği ilk meclis olan ve Dünya Tarihinin en büyük destanı olan Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında hayati önemde rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:

        "Milli egemenlik milleti yöneten gücün, milleti temsil eden temsilciler sayesinde milletin elinde olmasını ifade eder. 23 Nisan 1920'de ilk TBMM açılması ile Türk Milleti Anadolu topraklarda üniter devletiyle sonsuza kadar yaşayacağı tüm dünyaya ilan etmiştir.

        Kurtuluş Destanımızın önderi ve yakın tarihimizin en büyük lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününü bayram olarak armağan ederken, hem onlara 23 Nisan gününün anlam ve önemini düşündürerek idrak etmelerini istemiş hem de onları geleceğimizin ve bağımsızlığımızın teminatı olduklarını göstermek istemiştir. Ayrıca bu bayramı sadece Türk çocuklarına değil dünya çocuklarına da armağan ederken dünya barışının teminatının yine çocuklar olduğunu göstermiştir.

        Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefakar, cefakar ve cesur ilk TBMM üyelerini, milli mücadele kahramanlarını ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, kutsal Anadolu topraklarında şuurlu, bilinçli ve inançlı nesillerin her daim varlığını diliyorum. Bu cennet vatanda çocuklarımızın sonsuza kadar nice bayramlar yaşamasını ve kutlamasın Mevlam'dan niyaz ediyorum."

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ise, "Dünya tarihinde böyle bir Bayramı çocuklarımıza armağan eden büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı sunuyoruz. TBMM nin açılışı önemlidir Çünkü yeni Türk Devleti'nin kuruluşunun sembolüdür, tarihimizde 620'nin üzerinde devlet kurduk, toylar topladık, kurultaylar topladık Selçuklu'muzda Divan Osmanlı Devleti'nde Divanı Hümayun adını verdiğimiz meclislerimiz oldu. Türk tarihinde Türk adını taşıyan İlk meclisimiz TBMM'dir Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminde dur diyerek gazi unvanını alan bir meclisimizdir" diye konuştu.

        Program öğrencilerin oyunları ve şiirlerin ardından son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa