Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın’da yaşayan 12 yaşındaki Suriyeli Halil Faik Süleyman, yaşı kadar kişinin ekmeğini çöplerden topladığı geri dönüşüm maddeleriyle kazanıyor.

        Yaşıtları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, Halil Faik Süleyman gününü ekmek telaşıyla geçiriyor. Kendisi küçük ancak sorumluluğu büyük olan Halil Faik Süleyman, kendisinden büyük el arabasıyla sokak sokak dolaşıp geri dönüşüm maddesi topluyor.

        Suriye'deki Esad zulmünden ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınıp Aydın’a gelen Suriyeli aileler zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Özellikle pek çok çocuğun omuzlarına yüklenen ağır yük ve sorumluluk karşısında yaşadığı zorlu hayat yürek burkuyor. Kardeşlerini ve ailesini kendisinin geçindirdiğini, bu nedenle çalışmak zorunda olduğunu belirten Suriyeli Halil Faik, her gün tüm şehri dolaşarak çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayıp sattığını söyledi

        Geri dönüşüm maddesi bulduğunda mutlu olan ancak görenlerin yüreklerini sızlatan Suriyeli çocuk, Yedieylül Mahallesi Eski Çine Caddesi'nde aracıyla atık toplamaya devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa