Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu olma iddiasındayız" dedi.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi. Tarifeli uçakla Kars’a gelen Bakan Özlü’yü Kars Harakani Havalimanı'nda Kars Valisi Rahmi Doğan, Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı. Bakan Özlü, daha sonra Devlet Su İşleri Konferans Salonu'ndaki AK Parti Kars Siyaset Akademisi'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Özlü, “AK Parti Siyaset Akademisi, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan kadroları yetiştirmek için hayata geçirildi. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan ve 2008’de faaliyete başlayan AK Parti Siyaset Akademisi, siyasetin çıtasını her geçen gün yükselten bir merkez haline gelmektedir. Bilginin tek hâkim güç olduğu günümüzde, siyaseti bilgiden bağımsız bir şekilde düşünemeyiz. Nasıl ki bilimin ve teknolojinin merkezine ArGe ve inovasyonu koyduysak, siyasetimizi de bu iki kavramla güçlendiriyoruz” dedi.

        Bakan Özlü, “16 yıldır pek çok ilke damga vuran AK Parti; kurumsallaştırdığı ve sürekli hale getirdiği Siyaset Akademisi ile de yine farkını ortaya koymuştur. Tarihi dönemeçler, tarihi sorumlulukları da beraberinde getirir. İşte o tarihi dönemlerden birini yaşıyoruz. Çünkü Türkiye, 24 Haziran’da önemli bir dönüm noktasına hızla yaklaşıyor. Türkiye’yi bu kritik virajdan başarıyla geçirecek kadrolar sizlersiniz. En alttan en üste AK Parti teşkilatlarında görev alan, partimize gönül verenler, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. 24 Haziran seçimleri AK Parti kadrolarının her zamanki çalışkanlığı, vatan sevgisi, hizmet inancı sayesinde mutlaka başarıyla tamamlanacaktır” diye konuştu.

        “16 yıllık iktidarımızda Türkiye’yi yeniden inşa ettik, çözülemez denen kronikleşmiş sorunları çözdük”

        Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyonla verilen iktidar gücünü milletin ve devletin refahı ve geleceği için kullandıklarına dikkat çeken Özlü, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 yılını büyük gelecek vizyonumuzun ilk durağı olarak kabul ettik. 2023 hedeflerimizi belirleyip, ülkemizi o hedefe taşımak için tüm projeksiyonumuzu hazırladık. İnşallah 2023’te Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girecek, bölgesel lider ve küresel oyuncu olarak hak ettiği yeri alacak. 16 yılda ülkemizin ekonomisini nasıl sağlam temellere oturttuğumuz, nereden nereye getirdiğimiz ortada.16 yıl önce kişi başına düşen mili gelir 3 bin 500 dolarken, şimdi 11 bin dolar oldu. 2018’de 170 milyar dolar ihracat hedefi koyduk, inşallah o hedefi de tutturacağız. Türkiye’de ihracat yapan il sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Artık 81 ilimizin tamamı ihracat potansiyeline kavuştu” şeklinde konuştu.

        “Dünyada pek çok ülke ekonomik krizlere yenilirken, Türkiye istikrarlı bir şekilde büyüdü”

        Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bütçemizi tam altı kat büyüttük. 2002 yılında sadece 120 milyarlık bir bütçemiz varken, bugün 763 milyar liraya yükselen bir bütçe var. Örnekleri çok daha fazla artırabilirim. Ancak sadece bu birkaç başlık bile AK Parti’nin Türkiye için neyi hedeflediğinin göstergesidir. İşte bu istikrarlı yükselişimizi, 2023 hedefimize ulaşarak taçlandıracağız. Dosta düşmana Türkiye’nin gücünü göstereceğiz. 2023 hedeflerine ulaştığımızda koşumuz bitmeyecek, kutlu yürüyüşümüz kesintisiz devam edecek. Belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirirken geçeceğimiz en önemli sınav 24 Haziran seçimleri olacak. O yüzden bütün AK Partili kardeşlerimin 24 Haziran’ı bu büyük hedefler doğrultusunda düşünmesini ve ona göre çalışmasını istiyorum. Unutmayınız bizim durmak ya da yorulmak gibi bir lüksümüz yoktur. Bizim hedefimiz bilim merkezi, teknoloji üssü ve ileri sanayi ülkesi bir Türkiye inşa etmektir. Bunun içindir bütün ekonomi politikalarımızın merkezine bilimi, teknolojiyi ve sanayileşmeyi koyuyoruz. Bilim, teknoloji ve sanayide bir sıçrama yaparak, 'büyük ve güçlü Türkiye' hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu olma iddiasındayız. Bu iddiamızı bilim ve teknolojiyle destekleyeceğiz. Hiçbir zaman çıtamızı düşürmeden yolumuza devam edeceğiz. Devlet ve millet olarak, bu özgüvene sahibiz. Tarih boyunca da bilimden sanata, medeniyetten devlet idaresine, ekonomiden siyasete her alanda öncülük yaptık. Bundan sonra da Türkiye’yi daha ileri taşıyacak politikaların oluşturulmasında ve takibinde hassas davranmaya devam edeceğiz.”

        Bakan Özlü, daha sonra Siyaset Akademisi 7. ders programına katılarak bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa