Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’nda konuşan Başkan İsmail Baran, “Körfez, Türkiye’nin mozaiği. Kültürümüz bizim zenginliğimiz. Bu kültürü yaşatalım ama kafatasçılık ya da bölgecilik yaparak değil” dedi.

        Körfez Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Faruk Denli, İsa Taş, Sait Çalık ve Levent Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yapılan kahvaltı sonrasında kürsüye ilk olarak AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt çıktı. Söğüt, STK ve siyasetin hep iç içe olduğunu belirtti.

        Şener Söğüt’ün ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran kürsüye geldi. Her zaman halkın ihtiyacını karşılamak için çalıştık dile getiren Başkan Baran, “Biz STK’larımız ile ve Körfez’de yaşayan bütün halkımızla her zaman istişare halindeyiz. Bugün 4 yılda 400 milyon liralık bir yatırım yaptıysak bu başarı hepimizindir. Hiçbir zaman için ‘Biz belediyeciyiz, bizim işimiz değil’ anlayışında olmadık. Halkın ihtiyacıysa, Körfez’in ihtiyacı varsa bu bizim birinci meselemiz olmuştur. Milletin önceliği bizim de önceliğimiz oldu” dedi.

        4 yılda 400 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Baran, “Göreve gelirken halkımıza vaat ettiğimiz projelerimiz vardı. Seçim beyannamemizde 150 milyon liralık yatırım vaat ettik ama biz 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Sadece 75 milyon lira geçmiş dönemlere ait borçları ödedik. Her yıl ortalama 100 milyon liralık yatırım yaparken, bunları da belediyenin öz kaynakları ile yaptık, borçlanman, faiz ödemeden” diye konuştu.

        Körfez’de eğitim ve spor alanında yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler veren Baran, “Körfez kampüsümüzü ağustos ayında üniversitemize teslim edeceğiz. Hereke kampüsü içinde kısa süre içerisinde temelini atacağız. İlçemizde üç yeni spor salonu yapımı için de çalışmalar başladı. Bir de ilçede olmayan kapalı spor salonu ihtiyacımız vardı. Onun için de tüm hazırlıklarımızı yaptık, kısa süre içerisinde çalışması başlayacak. Alt katı haftanın 5 günü otopark olacak iki gün kapalı pazar olacak” şeklinde konuştu.

        Yatırımları daha güzel bir Körfez için yapıyoruz. Biz Körfez olarak Türkiye’nin mozaiğiyiz. Birçok kültür burada iç içe. Bunları korumamız ve yaşatmamız lazım. Ama asla bölgecilik, ırkçılık anlayışıyla değil. Hiç kimse kimseden üstün değildir” ifadelerini kullandı.

        Başkan Baran’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri söz alarak talep ve önerilerini dile getirdi. Başkan Baran da kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa