Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE'de yaşayan Ecevit Kazım (44), 12 yaşında başladığı baba mesleği sepetçiliği devam ettiriyor. Ecevit Kazım, birçok ilden sipariş aldıklarını, ancak çırak yetiştiremediklerini belirterek, sepet yapımının öğretilmesi için kurs açılmasını istedi.

        Çamköy Mahallesi'nde oturan Ecevit Kazım, 32 yıldır baba mesleği sepetçilik yaparak geçimini sağlıyor. Sepet örmek için Kocaeli'den özel olarak kestane ağacı getirdiklerini ifade eden Ecevit Kazım, bu ağaçların makine kullanmadan tamamen el emeği ile kağıt kalınlığında ayrıldığını ve daha sonra sepet örme işlemine başlandığını söyledi. Kayınpederi Cesur Gezmez (65) ile birlikte mahallelerinde 6 kişinin sepetçilik işi ile uğraştığını ifade eden Ecevit Kazım, birçok ilden sipariş aldıklarını, ancak çırak olmadığı için siparişleri yetiştiremediklerini belirtti.

        El emeği sepetlerin tamamen organik olduğunu ve her türlü alanda kullanabileceğini söyleyen Ecevit Kazım, "Bu mesleği babamızdan öğrendik. Babam şu anda 80 yaşında, ben 12 yaşından beri yapıyorum. Bu mesleğin geliştirilmesini istiyorum. Çocuklarımız için, iş imkanı sağlanması için, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durulması için mesleğin geliştirilmesini istiyorum. Bizim amacımız yeni nesillerin gelişmesi. Sepetçilik mesleği bitmesin. Köyümüzde sadece 6 usta kaldı. Biz istihdam istiyoruz. Sipariş alıyoruz ama yetişemiyoruz. Belli kurslar istiyoruz" dedi.

        ROMANLAR DERNEĞİ DESTEK VERİYOR

        Düzce Romanlar Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk ise, "Çamköy Mahallesi'nde sepetçilik yapan 6 kişi kaldı. Biz Düzce Romanlar Derneği olarak bu kişilerin desteklenmesini istiyoruz. Tamamen el örmesi ve el emeği. Bu Çamköy sepetlerinin marka olmasını istiyoruz. Mahalle gençlerine de iş imkanı sağlanabilir" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa