Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2425 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Çanakkale Kara Savaşları'nın ve Anzak Çıkartmasının 103’üncü Yıldönümü Anma Törenleri'nin programı belli oldu.

        Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü Yıldönümü törenleri, 24 Nisan Salı günü Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek Uluslararası Anma Töreniyle start alacak. Buradaki tören, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına çelenk bırakılması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı ile İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesiyle başlayacak. Tören, konuşmalar, Kur'anı Kerim tilaveti ve dua okunması, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Gösterisi, tören geçişi, SOLOTÜRK gösteri uçuşu, Şehitlik defterinin imzalanması ve şehitliklere karanfil bırakılmasıyla son bulacak. Şehitler Abidesi'ndeki törenin sonrasında saat 12.40’ta Morto Koyundaki Fransız Mezarlığında tören gerçekleşecek. Daha sonra ise saat 13.25’te İngiliz Cape Helles Anıtı'nda ardından saat 16.15’te de 57’nci Alay Şehitliği'nde tören düzenlenecek. Gerçekeleşecek törenlere, Çanakkale Savaşları'na katılan ülkelerin temsilcileri de katılacak.

        Anzak Çıkartmasının 103'üncü Yıldönümü dolayısyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, 25 Nisan Çarşamba günü saat 05.30’da Anzak Koyu'nda gerçekleştirilecek 'Şafak Ayini' törenine de Anzak torunları katılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa