Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Tokat'ın Zile ilçesinde öğrencilerin şehit aileleri ile bir araya geldiği programda duygusal anlar yaşandı.

        Zile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri şehit aileleri ile spor salonunda bir araya geldi. Zileli 53 şehidin tanıtıldığı programda öğrenciler ve şehit aileleri duygusal anlar yaşadı.

        Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Atakol yeni neslin şehit ailelerini tanımadığını belirterek, "İlçemizde milli eğitime bağlı okullarda Eylül ayından beri okullarımızda, yurtlarımızda öğrencilerimizle şehit ailelerimizi buluşturuyoruz. Onlarla söyleşiler yapıyoruz. Öğrencilerimizle şehit ailelerimiz arasında duygusal anlar yaşanıyor. Güzel söyleşiler oluyor. Soruları cevaplıyoruz. Şehit ailelerimiz unutulmadığını hissediyor. Öğrencilerimiz şehit ailelerinin varlığından haberdar oluyor. Öğrencilerimizle şehit ailelerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü daha şehit ailelerimizi tanımayan öğrencilerimiz var. Yeni neslimiz var. Şehit ailelerimizi her zaman hatırlatmak istiyoruz. Bunu en güzel öğrencilerimize anlatabiliriz. Biz de bu çalışmayı bu yüzden öğrencilerimize vermek istedik ve olumlu sonuçlar aldık" dedi.

        Şehit annesi Çevriye Çakır ise bir oğlunu şehit diğer oğlunu da trafik kazasında kaybettiğini belirterek, "Anne yüreği işte dayanamadım ağladım. Ciğerim parçalandı. Çok zor Allah kimseye vermesin evlat acısı. Hem gurur duyuyorum, hem üzülüyorum. Şehit oğlumdan gurur duyuyorum. Küçük oğluma çok üzülüyorum. İki acıyı birden yaşadım ben. Hem üzüntülüyüm hem sevinçliyim ben. Şehit oğluna annesi üzülmez gurur duyar. 10 tane oğlumda olsa, 5 tane oğlumda olsa vatan için kurban olsun. Yine olsa yine yollarım" diye konuştu.

        Baba Mehmet Çakır da,"Oğlum Çanakkale'de görev yaparken kaza sonucu şehit oldu. Tabi ki iki sene sonra diğer oğlum da trafik kazası sonucu vefat etti. İki oğlumun acısı çok farklı" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa