Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın Tuşba ilçesinde bir çocukları engelli olan Güngüç ailesi, 3 yıldır yarım kalan evlerinin tamamlanması için yardım bekliyor.

        Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi’nde ikamet eden Güngüç ailesi, ağır hasarlı olan evlerinin yıkılmasından korktukları için bir umutla yeni bir ev inşa etmek istedi. Komşularının yardımıyla yaklaşık 3 yıl önce temelini attıkları evi maddi imkansızlıktan dolayı tamamlamayan aile, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatmasını talep etti.

        Yaşadıkları mağduriyeti İHA muhabirine anlatan Ayşe Güngüç, evlerini tamamlayamadıkları için hasarlı evde yaşadıklarını belirtti. Evlerinin kışın soğuk olduğunu ifade eden Güngüç, havaların ısınmasıyla birlikte akşam saatlerinde kurbağa ve akreplerin girdiğini söyledi.

        Biri zihinsel engelli 2 çocuk annesi Güngüç, hasarlı evde korkudan uyuyamadıklarını belirterek, “Eşim şehir dışında inşaatta çalışıyor. Eşimin inşaatta kazandığı para, giderlerimizi karşılamıyor. Evimiz ağır hasarlı ve içinde korkudan uyuyamıyoruz. İki çocuğum var. Biri zihinsel engelli ve 5 yıldır hiç konuşmuyordu. En son bir rehabilitasyon merkezine gönderdik. Ancak bir gelişme olmadı. Bir de 3 yaşında bir kızım var. Akreplerin korkusundan babamların evine bıraktım” dedi.

        “Akreplerin korkusunda uyuyamıyoruz”

        İnşaatı yarım kalan evi tamamlayamadıkları için harabe evde yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Güngüç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Yaklaşık 3 yıl önce hasarlı evimizden dolayı arka tarafta yeni bir ev yapmak istedik. Komşularımızın yardımlarıyla sadece evin temelini atabildik. 3 yıldır uğraşıyoruz bu evi yapalım diye, ama olmuyor. Yetkililerden özellikle yarım kalan evimizi yapmalarını istiyoruz. Evimizin tümünde çatlaklar oluştu. Kışın içinde idare edemiyorduk. Havaların ısınmasıyla birlikte evimiz kurbağa ve akrepler ile doluyor. Özellikle akreplerin korkusunda uyuyamıyoruz. Bu evin bir gün üzerimize yıkılacağından çok korkuyorum. Artık bu evden çıkmak istiyorum. Bu yüzden yetkililerden bize bir yardım eli uzatmasını istiyorum.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa