Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Adıyaman’dan Konya’ya gelen 300 öğrenci ile Konya Bilim Merkezinde buluştu. Projeyi önemsediklerini dile getiren Başkan Tahir Akyürek, “Biz hep birlikte Anadoluyuz. Bir vücudun uzuvları gibi bir konumdayız” dedi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, İçişleri Bakanlığınca yürütülen ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Adıyaman’dan Konya’ya gelen öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adıyamanlı öğrencileri Konya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Hem milli ve manevi değerlerimizi öğreniyorsunuz, hem de günümüzün ilimlerine de vakıf oluyorsunuz. Hedeflerinizi büyük tutun ve o doğrultuda çalışmaya devam edin. Biz hep birlikte Anadoluyuz. Bir vücudun uzuvları gibi bir konumdayız. Hayat boyu bunu unutmayalım. Kardeşlik duygularımız güçlenerek devam etsin” diye konuştu.

        “Tanışma ve kardeşlik duyguları güçleniyor”

        İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen projeyi önemsediklerini kaydeden ve söz konusu projenin tanışmaya ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olduğunu dile getiren Başkan Tahir Akyürek, şunları dile getirdi: “Konya’da 3 gün geçireceksiniz. Gezilecek yerleri ziyaret edeceksiniz. Hem tatil olmuş oluyor hem de bilginizi görgünüzü ve kültürünüzü artırmış oluyorsunuz. Hazreti Mevlana’yı da ziyaret ediyorsunuz. Bilim Merkezini ve daha birçok yeri ziyaret ediyorsunuz. Belki Konyalı öğrencilerimizin hala görmediği kıymetli mekanları görmüş oluyorsunuz. Programı organize eden müdürümüze, hocalarımıza ve katkı yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Başkan Akyürek ile bir araya gelen öğrenciler, daha sonra Bilim Merkezindeki stantları gezip bol bol fotoğraf çektirdiler.

        Konya’ya gelen Adıyamanlı öğrenciler, Konyanüma, İstiklal Harbi Şehitler Abidesi, Mevlana Müzesi, Bedesten Çarşısı ve Konya Valiliği ziyaretlerinin yanı sıra Kalehan Ecdat Bahçesini de görme imkanı bulacak. Öğrenciler Konya programlarının son gününde ise 80 Binde Devri Alem Parkı, Tropikal Kelebekler Vadisi, Büyükşehir Belediye Stadyumu, Karatay Medresesi ve İnce Minare Müzesini gezecek. Öğrenciler ayrıca Mevlana Kültür Merkezinde sema ayinini de izleyecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa