Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Eğitim Derneği (TED) 40'ıncı okulunun temelini Edirne’de attı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "21'inci yüzyılda test ve tost arasına sıkıştırılmış değil dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz" dedi.

        TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, temel atma töreni öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TED’in bu yıl 90’uncu yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, "Yani neredeyse cumhuriyet ile eş değer bir kurumdan bahsediyoruz. Türk Eğitim Derneği Türkiye’nin ilk kurulmuş sivil toplum örgütüdür eğitim alanındaki. Bugün 40’ıncı okulumuzun temelini atıyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl da bu okulumuzun 12 farklı okulumuz ile beraber açılışını yapacağız. Biz bir ile girerken, sadece o ilde 800 bin tane öğrenciyi okutmak değil, o ilin milli eğitim öğretmenlerimize okullarımız üzerinden genel merkez desteği ile eğitim vermek ve o ilde imkanı olmayan çocuklarımızın da burslu olarak okullarımızda okumasını sağlıyoruz. Üçüncü bir hedefimiz de, o ildeki rekabet koşullarının değişmesidir" diye konuştu.

        “Test ve tost arasına sıkıştırılmış değil dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz”

        Başkan Pehlivanoğlu, TED olarak Edirne’deki inşaatlarının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bu yıl Eylül’de değil ancak önümüzdeki yıl Eylül ayında okulumuzun resmi açılışını ve ilk öğrencilerini alacağız. İlkokul 8’inci sınıfın sonuna kadar öğrenci alacağız. Çünkü 21’inci yüzyılda lisan bilmeyen bir öğrencinin yaşam hakkı neredeyse yok. Lisan içinde en az 5 yıllık bir eğitim gerekiyor. 21’inci yüzyılda hibrit olmayan bir öğrencinin de yaşam hakkı yok. Yani çok düşünebilen, çok yönlü düşünebilen öğrenciler yetiştirmeniz gerekiyor. Öz güvenli, sosyal bir öğrenci yetiştirmeniz gerekiyor. Tabi ki bizim Türk Eğitim Derneği olarak hepimizin bildiği gibi karşı olduğumuz test ve tost arasına sıkıştırılmış, dershanelere mahkum edilmiş, okullardan uzaklaştırılmış öğrenciler değil. Umuyorum ki bütün yeni eğitim programlarımızda ve uluslararası eğitim programlarımızda TED Edirne Kolejimizde de çağdaş, geleneklerine bağlı, kültürüne bağlı, dünya ile rekabet edecek nesiller yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

        "O kocaman muhteşem TED ailesini yürekten kutluyorum”

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da konuşmasında, "Burada yetişecek bütün evlatlarımıza başarılar diliyorum. Onlar Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacaktır, bundan hiç şüphemiz, hiç kuşkumuz yok. İba ailesine ve sayın kardeşim Belgin İba’yı ve tabi ki o kocaman muhteşem TED ailesini de yürekten kutluyorum. TED Edirne Koleji'nin öncelikle evlatlarımıza, anne babalara, ülkemize ve Edirnemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

        CHP milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’ın da birer selamlama konuşması yaptığı törenin sonunda, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve il protokolü butonlara basarak, resmi temel atma törenini gerçekleştirdi.

        Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji’nin temel atma törenine, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’ın yanı sıra Baz Eğitim Kurumları AŞ. yöneticileri Belgin ve Nesim İba ile il protokolü ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa