Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yaşanan deprem dolayısıyla konteynır sınıflarda eğitim gören öğrenciler bilim fuarı düzenledi.

        TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Samsat Merkez Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen fuarın açılışını Samsat Kaymakamı Sedat Sezik yaptı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program kapsamında müzik dinletisi ve folklar gösterisinin ardında bir konuşma yapan Okul Müdürü Osman Uzun, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotların biri olduğunu ifade etti.

        45 öğrenci tarafından, 12 öğretmenin görev aldığı ve 28 projenin hazırlamış olduğu projelerin sergilendiğini kaydeden Okul Müdürü Uzun, emeği geçen her kese teşekkür etti.

        Okul Müdürü Uzun, "Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Samsat'ta depremin olumsuz etkilerinin yaşandığı depremde imkansızlıklar, fiziki yetersizlikler içinde yapılan çalışmaların önemlidir" dedi.

        Bütün projeleri tek tek inceleyen ve öğrencilerden bilgiler alan Samsat Kaymakamı Sedat Sezik ise yapılan çalışmaların çok güzel olduğunu belirterek öğrencilerin küçük yaşlarda bu tür projeler üretmeye teşvik edilmesinin yararlarını anlattı.

        Kaymakam Sezik, "Tarih boyunca hiçbir proje hayal edilmeden üretilmemiştir. Bilim adamları bir ihtiyacın karşılanmasına yönelik olarak kafa yormuş ve topluma yararlı icatlar yapmışlardır. Bu tür projeler ileride büyük icatların yapılmasına zemin oluşturabilecek önemdedir. Bu nedenle emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa