Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahalleleri'ne yapılacak olan semt pazarı, halı saha ve yaşam boyu spor merkezinin temelini attı.

        Tarsus Belediyesi tarafından Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahalleleri'ne yapılacak olan semt pazarı, halı saha ve yaşam boyu spor merkezinin temel atma töreni düzenlendi.

        İlk olarak söz alan Ferahim Şalvuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Boz, “Bu işin mutfağından gelen ve bizleri yakından tanıyan, sıkıntılarımıza ve mutluluklarımıza ortak olan Şevket Başkanımıza bu hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Dün yanındaydık, bugün yanındayız, yarında yanında olacağız, başkanım. Tesisler mahallelerimize ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

        Daha sonra söz alan Yarbay Şemsettin Mahallesi Muhtarı Celal Coşkun, “Semt pazarımız, halı sahamız, yaşam boyu spor merkezimiz hepimize, mahallemize hayırlı olsun. Yapanlardan el atanlardan Allah razı olsun. Başkanıma çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

        Gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Belediye Başkanı Şevket Can, iki mahallenin 94 yılından bu yana her zaman dua ve desteklerini gördüklerini söyledi.

        Projenin gelişimi hakkında bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Bu projeyi gerçekleştirmeden önce, Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahalle muhtarlarımla birlikte buraya geldik. Buraya ‘pazar yeri, halı saha ve yaşam boyu spor merkezi yapacağız’ dedik. Yer Yarbay Şemsettin Mahallemiz sınırları içindeydi. Ferahim Şalvuz mahalle muhtarım, ‘başkanım benim vatandaşlarım biraz yorulacak ama yeter ki yapılsın’ dedi. Bizde Ferahim Şalvuz mahallemizde de halı sahayı yapalım dedik. 2 mahalle muhtarımla birlikte karar verdik. Ve bugünde temelini atıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

        Devam eden hizmetlerle Tarsus’u şantiye alanına çevirdiklerini kaydeden Başkan Can, “2014 seçimlerinden sonra 179 mahalle sorumluluk alanımıza girdi. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 33 hizmetimizin açılışını yaptık. 2 cami açılışını yaptık. 5 değişik mahallede 6 cami inşaatımız devam ediyor. Bugüne kadar 8 mahallede taziye evi açılışını yaptık. 5 yaşam boyu spor merkezi açtık. 120 dönüm alana tekabül eden Berdan projemiz devam ediyor. Yaklaşık 17 milyonluk bir proje. Son aşama geldi. Çukurova’nın gerdanlığı olacak. 2.5 yıl imar değişikliği ile ilgili mücadele ederek 13 mahallemizde kentsel dönüşüm işaretlendi. 5 mahallemizde halı saha inşaatlarımız devam ediyor. Kapanan 5 belde belediyemizde restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Tarihi ticaret merkezi inşaatımız 2’nci aşamaya geçiliyor. 129 köyümüzün 60’nda parke çalışması bitti. Bitenlerde park çalışmasına başladık. Bu yılın sonuna kadar hepsinde parke ve park bitecek. Kırklarsırtı Mahallemizdeki gösteri merkezi inşaatımız son aşamaya geldi. Eylül ayı içerisinde 15 bin kişilik gösteri merkezimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Pazar yeri çatılarımızdan elektrik üretiyoruz. Yıllık 3.5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Otel, Konut, işyeri ve ofis olmak üzere karma projemizin ihalesini gerçekleştirdik. 12 ay içinde buranın temelini atacağız. Bu proje bedeli cebimizden 1 lira çıkmadan, 150 milyon liraya mal olacak. Anıt Mahallemizde pazar yerinin temelini atacağız. Cumhuriyet, Tekke ve 82 Evler mahallelerimize hizmet verecek olan pazar yerimizin de ihalesini gerçekleştirdik. Yakında temelini atacağız. Toplu konut projemiz uygulama aşamasına geçti. Tarsus’umuzda evlenmeyen kimse bırakmayacağım. TOKİ'den daha ucuza ve daha konforlu ev yapacağım” şeklinde konuştu.

        Başkan Can, “Biz çalışıyoruz. Çalışırken ayrım yapmadık. Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Allah rızası için çalıştık. Ve çalışmaya devam edeceğiz. Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım şehre hizmet etme şansı verdiği için Allah’ıma şükürler olsun. Tarsus’un bütün mahallerinde alın terim var. Ayak izim var, imzam var. Hemşehrilerimizin duasına talibiz. Çünkü biz 94 yılından bu güne kadar gündüz yorulmadan gece uyumadan çalıştık” dedi.

        Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurbanlarla temel atma butonuna basılarak tören sona erdi.

        Programın sonunda Başkan Can çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa