Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, tapan bıçağının Adana'nın coğrafi simgesi olması için 3 ay önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil başvurusunda bulunduklarını belirterek, “Umarım Adana’ya tapan bıçağının coğrafi işareti olarak tescili yapıldıktan sonra Türkiye çapında bir farkındalık oluşmuş olacak” dedi.

        Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği tarafından Ziyapaşa Parkı’nda düzenlenen Adana 3. Geleneksel El Sanatları Festivali başladı.

        Festivalin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Serdal İnönü, projelerinin pek çok festivale davet edildiğini belirterek, “Kurumsal projelerde tercih edilen dernek olma yolunda büyüyerek ilerliyoruz ve bundan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

        Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise Adana'nın markalar şehri olduğunu vurgulayarak, 'tapan bıçağı'nın da bu markalardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Genel, Nebi Ocak isimli ustanın yok olmaya yüz tutan 'tapan bıçağı' geleneğini sürdürmek için direndiğini dile getirdi.

        Kendisinin de 'zihgir' ustası olduğunu hatırlatan Genel, "Çok kıymetli hocaların ve üstatların yanında 'zihgir ustası' olarak anılmak benim için onur veriyor. Bu ustaların yanında olmak, onların çırağı olmak bizim için bir şereftir. Geleneksel el sanatlarına sahip çıkılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

        Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz da Adana'nın kültür, sanat, turizm ve gastronomide marka il olma yolunda ilerlediğine değinerek, “Mart ayında Tiyatro Festivali, geçtiğimiz hafta Portakal Çiçeği Karnavalı, bugün Geleneksel El Sanatları Festivali, daha sonra sinema ve lezzet festivali ile devam edecek bu etkinliklerin, Adana’nın marka il olma konusunda çok büyük değer katacağını düşünüyorum. Öte yandan, tapan bıçağının Adana'nın coğrafi simgesi olması için 3 ay önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil başvurusunda bulunduk. Umarım Adana'ya tapan bıçağının coğrafi işareti olarak tescili yapıldıktan sonra Türkiye çapında bir farkındalık oluşmuş olacak” dedi.

        Üç gün sürecek olan festival kapsamında, deri el sanatları, karagöz tasvir yapımı, ebru, hat, antik saat ve mozaik yapımı, ahşap oyma, iğne oyası, kanaviçe, taşbatikahşapipek boyama, kitre bebek, kilseramik ve tespih yapımı, boynuzkemik ve minyatür taş yontma gibi el sanatı çalışmalarından örnekler sergileniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa