Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'da tanıtım için yapılan künefe çeviren adam heykelinin elindeki bakır tepsi çalındı. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tepsiyi getirene bir tepsi künefe verecekleri bildirildi.

        Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Meydanı'na yerleştirilen künefe çeviren adam heykeldeki künefe tepsisinin yerinde olmadığını fark eden esnaf, durumu zabıta ekiplerine bildirdi.

        "Künefe çeviren adam" heykelinin elindeki tepsinin çalındığını tespit eden ekipler tutanak tuttu.

        Hatay Büyükşehir Belediyesinin resmi Twitter hesabından hırsızlığa ilişkin şu paylaşımda bulunuldu:

        "Antakya Köprübaşına diktiğimiz Künefeci Heykelinin elindeki künefe tepsisini ödünç alan kimselere sesleniyoruz. Verin künefe tepsimizi, alın hakiki bir tepsi künefeyi."

        Antakya’lı çiçek satıcısı Selim Oral, künefe heykelinden çalınan tepsi için şunları söyledi:

        “Herhalde adam künefeyi yiye yiye tepsiyle götürdü. Bizim künefemiz meşhur. Beğenmiş herhalde künefeyi tepsiyle beraber almış. Sadece künefe değil büyük bir ikramiye verecekler.”

        Sabahattin Aslan ise, tepsiyi çalanların insanlıkla alakası olmadığını belirterek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı bu tepsi künefeyi dün gece çalmışlar. Bu künefe Hatay’ın ünlü bir tatlı yemeği. İstanbul’dan, Ankara’dan kalkıp künefe yiyenler var. Büyükşehir burada heykel diktirdi. O tepsiyi gece çalmışlar. Bu insanlar Hatay’a büyük bir kötü intiba bırakmışlar” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa