Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, seçim ortamlarına alıştıklarını belirterek, "Artık seçimler olsun ve bitsin ki hepimiz önümüze bakalım. Seçim bitsin ki Türkiye önünü görebilsin, herkes hedeflere yönelsin. Seçimin ardından herkes işine gücüne bakmalı" dedi.

        MTSO Bakanı Kızıltan, erken seçimle ilgili görüşlerini İHA muhabirine anlattı.

        Kızıltan, seçim ortamlarına alıştıklarını ifade ederek, yıllardır hep seçim ortamında olduklarını kaydetti. Bu ortamları iş dünyası olarak bildiklerini vurgulayan Kızıltan, "Erken seçim aslında hem sürpriz oldu hem de sürpriz olmadı. Zaten genel seçim gündeme gelmeseydi bile belediye seçimleri olduğu için yine bir seçim dönemi olacaktı. Herkes belediye başkanlığı için aday adayları çıkacaktı, sonra adaylar olacaktı. Ama yerelden önce genel seçimler gelince bu sefer belediye seçimleri için çalışanların durumu muamma oldu. İş dünyası olarak beklentimiz artık bu siyasi çekişmelerden kurtulalım. Artık seçimler olsun ve bitsin ki hepimiz önümüze bakalım. Artık herkes her şeyi görüyor, biliyor. Biz de artık bu siyasi çekişmelerimizi bitirelim. Seçimden sonra herkes işine, gücüne baksın. Türkiye önünü görebilsin. Herkes hedeflere yönelsin. İş dünyası her şeye rağmen yıllardan beri elinden geleni yapıyor. Özel sektör çok büyük gelişme gösteriyor. Türkiyeyi ayakta tutabilen bir özel sektör var. Biz bunun daha çok kuvvetlendirilmesini, güçlendirilmesini istiyoruz. Daha huzurlu bir ortamda hepimizin işlerine, güçlerine odaklanmasını bekliyoruz. Seçimde yarışacak tüm siyasi partilere, adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

        Doların yükselmesinin farklı nedenleri olduğunun altını çizen Kızıltan, "Bu dolar artışı evet bizim iç olaylarımıza da bağlı ama daha çok dış güçlerin etkisi var. Biz üretimimizi artırırsak, yeni pazarlar elde edersek, yeni pazarlara ulaşırsak doların artışının da önü kesilir. Yani biz eğer gelirlerimizi artırırsak, her şey düzelir. Biz kendi içimize odaklanmalıyız. Biz işimizi yaptığımız sürece, ihracat yaptığımız müddetçe her sorunu çözeriz. Dışarıdan para geldiği sürece dolar hep düşecektir" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa