Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Ocakları Uşak Şubesinde “Ermeni soykırımı yalanı” adlı konferans düzenlendi.

        Türk Ocakları Uşak Şubesi binasında gerçekleşen “Ermeni soykırımı yalanı” konferansında Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Biray Çakmak konuyla ilgili konuştu.

        Dr.Biray Çakmak her yıl Nisan ayında “Ermeni Soykırımı” iddialarıyla ilgili propagandaların planlı bir şekilde arttığına dikkat çekti ve “Bu mesele bilimsel olarak halledilmemiş bir mesele değildir” diye ekleme yaptı.

        Çakmak bu gibi iddiaları Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan bir diplomatik kıskançlık diye nitelendirdi. Devamında ise Osmanlı Devleti’nin tarihi şartlar yüzünden en zor durumda olduğu döneme vurgu yaparak “Soykırım niyetinde olsaydık, neden daha önce güçlü bir devlet olduğumuz zamanlarda yapmadık?” sorusunu sordu.

        Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Çakmak Türkiye’nin “Ermeni Soykırımı” yalanıyla ilgili maruz kaldığı diplomatik baskılar konusunda “Tarih boyu zayıf olup yön verme niteliğimizi kaybettiğimiz zaman zor durumda kalıyoruz” cümlesini kurdu, üretim yapıp güçlü bir devlet olduğumuz sürece böyle sıkıntılarla karşılaşmayacağımızın altını çizdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa