Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dolayısıyla Dünya’nın dört bir yanında gelen çocuklar Belsa Plaza önünde dans ettiler.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Dünya’nın dört bir yanından gelen çocuklar Belza Plaza önünde renkli görüntüler oluşturdu. Gagavuzya, Azerbaycan, Belarus, Doğu Türkistan, Moldovya, Lübnan ve Moğalistan’dan gelen çocuklar ülkelerine ait dansları sergiledi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da katıldı.

        23 Nisan’ın tüm Dünya ülkelerinin bayramı olduğunu belirten Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “23 Nisan coşkusu sadece Türk milletinin coşkusu değil tüm Dünya ülkelerinin çocuklarının coşkusudur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurması ve milletin egemenliğini ilan etmesiyle birlikte bir bayram olup çocuklara hediye edilen tek bayramdır. Biz her zaman küçüklerimizi koruduk, kolladık ve değerli gördük. Çocuklarımıza ayrı bir önem veriyoruz” dedi.

        Dünyadaki tüm çocukları kendilerine emanet gördüklerini dile getiren Başkan Doğan, “Çocuk Dostu Belediye ünvanlıyla Türkiye ve Avrupa’ya örnek birçok projeyi çocuklarımıza sunduk. Çocuk Hakları Masası ve Okulu, Avrupa ve Türkiye’de ilk defa kurulan ve 9 yıldır çocuklarımız için sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da hizmet veren bir kurum. Çocuklar bizim göz bebeğimiz. Türkiye’deki bütün çocuklar bizim çocuklarımız. Biz istiyoruz ki, çocuklarımız bizim yaşadığımız eksiklikleri yaşamasınlar. Çocuklarımız dünden daha iyi, yarın daha da iyi olacak. Biz çocuklar ağlamasın diye Arakan’a yardım götürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Afrika’ya destekler veriyor. Biz bütün Dünyadaki çocukları emanet görüyoruz ve onları ayrı gayrı görmüyoruz” diye konuştu.

        Yarınların güçlü Türkiye’sine tüm Dünya çocuklarının ihtiyacı olduğuna dikkat çeken “Gagauzya, Bakü, Bosna, Üsküp, Jupa şehirlerini kardeş kabul ettik. İzmit Belediyesi olarak bu şehirlere birçok hizmet yaptık. Oradaki çocuklara İzmit çocuklarından hediye gönderdik. Biz büyük bir milletiz. Yarınların güçlü Türkiye’sine sadece bizim çocuklarımızın ihtiyacı yok, bütün mazlumların ihtiyacı var. Onun için daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa