Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan'da Turizm Haftası kutlamaları devam ediyor. Kutlamalar çerçevesinde Ergan Dağı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Erzincan Orman İşletme İl Müdürü Tekin Işık, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        Fidaan dikim etkinliği dolayısıyla Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb yaptığı açıklamada, ‘’Turizm etkinlikleri kapsamında Ergan Dağı Kış Sporları Gelişim Bölgesinde Erzincan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde 400 fidanımızı Ergan Dağımızda toprakla buluşturduk. Güzel eğlenceli bir etkinlik oldu. Katılımlarından dolayı tüm ağaç sever dostlara teşekkür ediyorum.’’ dedi.

        Erzincan Orman İşletme İl Müdürü Tekin Işık ise "Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde, Turizm Haftasında Turizm Hatıra Ormanının kurmanın ve bu haftayı ölümsüzleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyada ki ormanlık alanları Erzincan ile kıyasladığımızda dünya topraklarının % 30’ ormanlarla kaplı. Bu oran git gide azalmaktadır. Ülkelerdeki ormanlık alanlarda bu oran üzerinde değerlendirilmektedir. Ülkemizdeki ormanlık alan% 28’dir. 2023 Hedefimiz bu oranı % 30’a çıkarmaktır. Bizde ormanlık alan yönünden zengin bir ülke konumuna düşeceğiz. İlimize geldiğimizde ise bu oran % 18’dir. Yani şunu gösteriyor ki biz ilimiz orman yönünden zengin bir il değiliz. Dolayısıyla çok büyük sorumluluk düşmektedir, sadece kurum olarak bize değil tüm kurumlarla beraber bu tür etkinlikleri yaparak Erzincan’da ki Ormanlık alanımızı arttırmamız gerekiyor. Bugün burada 400 fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Bu fidan dikiminde özellikle öğrencilerimizle beraber dikerek bizim hedef kitlemiz olan öğrencilerimize fidan dikim alışkanlığı, çevre sevgisi, orman sevgisini aşılamaya çalıştık." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa