Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Zihinsel Engelli Çocuklar Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi işbirliğiyle 'Engeli Aşmak Sadece Beş Harf Sevgi Projesi' kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi.

        Mersin Üniversitesi Stadyumunda gerçekleştirilen şenliğe ZİÇEV Mersin Şubesi Başkanı Zekiye Kahveci, Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hasret Gündüz ve öğrenciler katıldı.

        Etkinlikte konuşan ZİÇEV Başkanı Kahveci, 'Engeli Aşmak Sadece Beş Harf Sevgi' isimli projenin MEÜ Psikoloji Bölümünde okuyan öğrencilerle, dört ay önce başladığını belirterek, uçurtma şenliği ile tamamlandığını kaydetti. Engellerin sevgi ile aşılacağını gördüklerini ifade eden Kahveci, "Amacımız özel gençlerle, üniversite gençliğini aynı platformda buluşturarak farkındalık yaratmaktı ve bunu başardığımıza inanıyorum" dedi.

        Öğrenci Konseyi Başkanı Gündüz ise engelli öğrencilere destek verildiğinde onların neler yapabileceğini ve sevgi ile nelerin başarılabileceğini herkese gösterdiklerini belirtti.

        Proje temsilcilerinden Edanur Tiryaki ise projenin ortaya çıkış hikayesini anlatarak, "Engelin vücudun herhangi bir yerinde yada zihinde olmadığını onlara her ne kadar engel olarak ifade edilse de, engelin bizlerde olduğunu anladık" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından uçurtmalar uçuruldu ve ZİÇEV Dans Topluluğu’nun düzenlediği spontane dans ve Optimus Tango gösterisi yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa