Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen "Bandırma'nın il olmasını gerekliliği" konulu toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun yanı sıra Bandırma'da protokolü ve STK'lar katıldı.

        Müsiad Bandırma Şubesi tarafından Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi'ne yaptırılan akademik çalışmanın sonuçlarının da açıklandığı toplantıda konuşan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümünde Doç. Dr. Celalettin Yanık, araştırmanın sonuçlarına göre 153 bin nüfusa sahip Bandırma'da, 2005 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarına göre yüzde 95,8'lik kesimin Bandırma'nın il olmasını istediğini açıkladı. Yanık, Erdek'in yüzde 95,8'inin, Manyas'ın yüzde 64,82'sinin ve Gönen'in de yüzde 96'sının Bandırma'yı il görmek istediklerini açıkladı.

        Doç. Dr. Yanık'ın sunumunun ardından oda başkanları ve STK Temsilcileri Bandırma'nın sorunları hakkında kısa konuşmalarda bulundular. Toplantıda konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise, "Biz sadece hakkımızı istiyoruz. İl olmayı çoktan hak ettik. 1991 yılında Demirel'in 80 plakayı takın demesinin üzerinden yıllar geçti. 80 plaka şimdi Osmaniye'de. Bandırma'yı il yapmak Bandırma'ya en büyük hizmettir. Şikayet etmiyoruz. Allaha şükür yapmamız gereken büyük her şeyin belediye olarak üstesinden geliyoruz" dedi.

        Son olarak konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, "Bandırma bizim en önemli ilçemiz. Bandırma'yı seviyoruz. Kalkınmasından, büyümesinden gurur duyuyoruz. İl olmak her ilçenin gönülden istediği bir arzusudur. Ama öyle illerimiz var ki, ilçelerimizden daha küçük. İl olmak hevestir. Enerjimizi buna harcamamak lazım. Enerjimizi büyümeye, sanayiye, gelişmeye harcamak lazım. Türkiye'de Bandırma gibi 10 civarında ilçe var. Her gün toplantı yapsak nafile. Güçlerimizi birleştireceğiz. El ele, kol kola vereceğiz. Bizler sizlere hizmet etmek için seçildik" dedi.

        Başkan Kafaoğlu, Bandırma için AVM ve Hava Üssü Kavşaklarının ihalesinin yapıldığını, itiraz sürecinden sonra hep birlikte temel atma törenini yapacaklarını ifade etti. Kafaoğlu, "AVM ve Hava Üssü kavşakları için Büyükşehir Belediyesi olarak 38 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik. Erdek Kavşağı'nın da projesi bitti. Karayolları Genel Müdürlüğü'nce onaylandı. Jeolojik etütlerinin yapılması sonrası bu yıl içinde o da ihaleye çıkacak. Su fiyatları tek fiyat olmalı ama bunu hemen yapamayız. 2019'dan sonra olabilir. 5 binlik planlar için ihalesi yapıldı, itiraz süresi bitti, sözleşme imzalandı. Sanayi bölgeleri öncelikli olmak üzere çalışmalara başlanacak. Bandırma'ya serbest bölge yapmak için çalışmalarımız var. Kale Grubu'nun yer alacağı Özel Endüstri Bölgesi'nin önünü açmamız lazım. Ana Metal OSB'ye yatırımcılarımız gelecek. 150 milyon Euro'luk bir yatırımla Bandırma'ya bir Güç Laboratuvarı da kuruluyor. Güç Laboratuvarı'nın kurulması da bir takım yatırımları bu bölgemize çekecek" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa