Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa’nın en büyük pazaryerinin kapatılmasının ardından 3 haftadır açılamayan Perşembe Pazarı hem vatandaşı hem pazarcı esnafını mağdur etmeye devam ediyor. Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, “Hem halkımız hem de pazarcı esnafımız 3 haftadır büyük bir mağduriyet yaşıyor. Tek isteğimiz bu sorunun biran önce çözülmesi” dedi.

        Perşembe Pazarının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Eski garaj, yeni proje’ kapsamında yıkılarak içinde yeni bir pazaryerinin de yapılacağı inşaata başlanılmasının ardından yaklaşık 800 esnafın bulunduğu pazar 3 haftadır açılamıyor. UKOME tarafından ilkönce Kumludere Caddesi, ardından Öğretmenevi’nin arka tarafı ve son olarak da eski Cider fabrikasının olduğu yere yapılan yeni yolun pazaryeri olarak gösterilmesi ve pazarcı esnafının gösterilen yerin pazaryeri için uygun olmaması nedeniyle tezgah açamaması hem vatandaşın hem de esnafın mağdur olmasına neden oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener sorunun en kısa sürede çözülmesi için tüm yetkilileri göreve davet etti.

        "Destek bekliyoruz"

        Perşembe Pazarının 3 haftadır açılamadığına dikkat çeken Başkan Şener, “Halkımız 3 haftadır büyük bir şekilde mağdur olmuş durumda. Bizim pazarcı esnafımız da bugüne kadar açamadığı, çoluk çocuğunun rızkını götürdüğü pazaryerindeki hizmetini veremiyor. Pazaryerinin 3 haftadır açılmaması hem halkımız açısından hem esnafımız açısından çok zor koşullar yaşamalarına sebep oluyor. Biz bu yolun aşağısına geçilmeyeceğini, buranın ulaşımının mümkün olmadığını, o sıcakta orada durulamayacağını hepimiz görüyor ve biliyoruz. Biz burada değerli büyüklerimizden nasıl diğer iki yerin kura sırasında günübirlik iptal edildiyse, bu yanlış ve hatalı yerden halkımızın ulaşamayacağı yerden, esnafımızın hizmet veremeyeceği yerden yeni bir kararın gözden geçirilmesini istiyoruz. Yeni bir yerin tespit edilmesini, bu yerin olmayacağının tüm Manisa halkının, tüm pazarcı esnafımız ve tüm kamuoyu biliyor. Burada biz değerli büyüklerimizden, valimizden, mülki amirimizden, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan tekrar söylüyorum bu kararın gözden geçirilmesi, yeni bir iki tane tespitli yerlerin UKOME’ye taşınıp, UKOME’de tekrar bir karar alınması ve bununla birlikte de hem Manisa halkımız, hem pazarcı esnafımız bu sorun ve sıkıntıdan biran önce kısa sürede atlatılması lazım. Bu konuda büyüklerimizden, halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

        “Barbaros için ayrı küçük bir pazaryeri yapılabilir”

        Perşembe Pazarı için hem esnafı hem de halkı zorlamayacak bir yer istediklerini kaydeden Şener Perşembe Pazarının Barbaros’a açılması yönündeki fikirlere de değinerek, “Kafalarda değişik fikirler üretiliyor. Her zaman söylüyoruz, Barbaros halkımız bizim müşterimiz, bizim velinimetimiz. Çoluk çocuğumuzun rızkını halkımızın pazarlara gösterdiği taleplerden kazanıyoruz. Barbaros’ta, 200300 tezgahlık güzel bir pazaryeri düşünülebilir. Salı, çarşamba veya cuma günü oradaki halkımıza hizmet etmek bizim asli görevlerimizdendir. Bunu seve seve yaparız, hizmeti en üst düzeyde yapmak bizim görevimizdir, esnafımızın da isteğidir, odamızın da isteğidir. Bu konuda yetkililerden, Yunusemre Belediyemizden, Şehzadeler Belediyemizden yeni bir pazaryeri oluşturulmasını istiyorum. Ama bu bölgeden geçen yolun, Perşembe Pazarı olduğu herkesin bilgisi dahilinde. Bu yol üzerindeki pazar şartlardan dolayı kurulmuyor. Kurulması imkansız olan pazaryerinin ne Barbaros halkına ne Manisa halkına bir hizmet getirmeyeceği bir gerçek” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa