Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu önderliğindeki bir grup öğrenci, Sinop'ta Sarıkum'da 'çevre temizliği' yaptı.

        OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu yönetiminde yürütülen disiplinler arası sanat dersinde geliştirilen 'Denge' projesi kapsamında, Sinop'un doğal güzellik harikası Sarıkum Kum Plajı'nda 'çevre temizliği' yapıldı.

        Prof. Dr. Gülten İmamoğlu ve beraberindeki OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, Sarıkum sahilinde ambalaj atıkları başta olmak üzere tüm kirli malzemeleri topladı. Sinop Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte OMÜ'lü öğrenciler, "Böyle bir cennetin kirletilmesi inanılır gibi değil. Doğal güzelliklerimize sahip çıkmak zorundayız" dediler.

        Çılgın tüketim ve bozulan doğa

        Yaptıkları anlamlı etkinlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Gülten İmamoğlu ise şunları söyledi: "Doğal yaşamın hızla bozulduğu ve çılgın gibi tüketime yönlendirildiğimiz günümüzde kendi türü dahil yeryüzünde yaşayan tüm canlılara istemli ya da istemsiz ölümcül zararlar veren insanoğlunun vicdanı ile yüzleşmesini amaçlamaktayız. Mesleğimiz ne olursa olsun yaşama dair tüm çıktıların doğaya ve diğer türlere zarar vermesi noktasında hepimiz sorumluyuz. Bizler bu sorumluluğun tüketici halkası olarak Sarıkum sahilindeki tüm ambalaj atıklarını toplayarak onu tüm öğrenciler ile beraber sanatsal bir forma dönüştürdük. Hem sahildeki güzellikleri gölgeleyerek çevreye zarar veren atıklardan arındırmış olacağız hem de ortaya çıkan sanat eseri ile her kesime örnek olmasını sağlayacağız. OMÜ ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü olarak bu projelerin yaygınlaşmasını istiyor ve vatan sevgimizi göstermenin en iyi yollarından biri olduğuna inanıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa