Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Tokat'ın Zile ilçesinde Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı ürün grupları içerisinden 32 çeşit ürün hazırlanarak Geleneksel Türk Mutfağı günleri yapıldı.

        Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda '6. Geleneksel Türk Mutfağı Günleri' yapıldı. Yaklaşık 60 kişilik bir ekibin görev aldığı etkinlikte Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı ürün grupları içerisinden 32 çeşit ürün hazırlandı. Okul Müdürü Mehmet Kocaman unutulmaya yüz tutmuş Türk mutfağını, güzide yemeklerini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

        Öğretim görevlisi Şeyda Karagöz ise yaklaşık bir aydır etkinlik için çalıştıklarını ifade ederek, "Tabi 1 yıl öncesinde de bu yemeklerle ilgili bir araştırma yaptık. Onun üzerine sunuldu. Hem sosyalleşme adına da böyle bir etkinlik güzel oldu. 7 bölgeye ayırdık, 7 bölgeye özel daha çok tanınmayan ürünleri tercih ettik. Bu konuda insanları bilgilendirmeyi amaçladık. Tabi ki doymaktan çok insanların yüzündeki gülümsemeyi amaçladık" dedi.

        Öğrencilerde yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler. Yapılan etkinliğe Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa