Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte başlatılan ‘Bilinçli Teknoloji Kullanımı’ projesinin hayata geçirildiği 6 pilot okuldaki çalışmaların değerlendirme toplantısı yapıldı.

        Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeylerini arttırarak teknolojinin bilinçli kullanılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu projenin değerlendirme toplantısı Vali Hasan Karahan‘ın katılımı ile gerçekleştirildi. Saime Aslan Anaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Karahan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. 2017 Mart ayında planlamasına başlanılan ve rehberlik öğretmenlerinin gayretleriyle uygulama yönergesi oluşturulan ve veli eğitimine odaklanarak yapılan çalışma teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmesi amaçlanıyor.

        “Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur”

        Toplantıda konuşan Vali Karahan, günümüzde çocukların okullardan arda kalan vakitlerinde yani

        sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü teknolojiye bağımlı olarak geçirdiklerini aktardı. Vali Karahan, “Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur. Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla da Milli Eğitim Müdürlüğü’müz bu çalışmayı başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

        Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında teknoloji bağımlılığını önlemek ve teknolojinin bilinçli kullanımını sağlamak amacıyla okullarda hem öğrencilere hem de velilere yönelik çalışma başlatmak için kent genelinde 2 anaokulu, 2 ilkokul ve 2 ortaokul şeklinde olmak üzere 6 pilot okul belirlenirken, okullarda proje uygulanmasına devam ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa