Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Edremit İlçesinde Türkiye’de ve Edremit’te turizmin önemine vurgu yapmak amacıyla 42. si kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Edremit Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program gerçekleştirildi.

        Turizm haftası etkinlikleri bu yıl farklı olarak suyun altında başladıSaygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Turizm Haftası Programı kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi. Eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye'nin sürdürülebilir turizm politikalarından bahseden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı "Ülke olarak 2023'deki hedefimiz olan 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir rakamına ulaşmak için turizm cenneti olan ülkemizi ve bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak önemli hedeflerimizden birisidir. Medeniyetlere beşiklik etmiş ve binlerce yıllık geçmişe sahip zeytinin ve zeytinyağının anavatanı Edremit ilçemiz; Kaz Dağı Milli Parkı, doğası, termal su kaynakları, mavi bayraklı plajları, tarihi ve kültürel değerleri, piknik alanları vb. pek çok değeri ile turizm sektöründe önemli bir cazibe merkezidir. Edremit ilçemiz sahip olduğu tüm dinamikleriyle turizmde hak ettiği noktaya gelmesi, MARKA ŞEHİR olması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bu amaçla ilçemizi 2023 Turizm Vizyonuna uygun olarak Marka Şehir haline getirmek için el birliğiyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. " dedi. Edremit'in sahip olduğu tüm potansiyelleri ile "Mevsim ve Zaman" kavramını değiştirdiğini ifade eden Kaymakam Sırmalı: "2023 vizyonu çerçevesinde, hedefimiz Edremit'i, Marka Şehir haline getirebilmektir. Edremit ilçemizde 174 konaklama tesisi, 5749 oda kapasitemiz ve 14.437 yatak kapasitemiz bulunmaktadır. İlçemizin 31 kilometre sahil şeridi bulunmakta ve 4 adet mavi bayraklı plajımız bulunmaktadır. Bizler Edremit ilçemizi sadece yazın 23 ay turizm yapılan bir yer olmaktan çıkararak yılın 12 ayında ve her mevsim turizm yapılan bir yer haline getirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda geçen yıl yaptığımız Fotomaraton, Kazdağları Ultra Maraton, Zeytin ve Zeytinyağı Festivalleri, AntandrosAeneas Rotası ve Çalıştayı vb gibi pek çok etkinlikler gerçekleştirdik. Bu yılda bu etkinliklerimizi artırarak devam ettireceğiz. Kaymakamlığımızca geliştirilen; Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (süs bitikisiçiçekçilik) projesi ile Edremit ilçemizde alternatif tarım sektörünü geliştirerek ilçemizin istihdamına ve ekonomisine katkı sağlamak hedefindeyiz. Aynı zamanda kurulacak olan Çiçekçilik ve Seracılık üzerine kurulacak TDİOSB'ni turistlerimize gezdirerek tarımsal turizmi de hareketlendirmek hedefindeyiz. Edremit ilçemiz sahip olduğu tüm potansiyeller bakımından ilçemizi ziyarete gelen turistlerin tüm potansiyelleri keşfetme ihtiyaçlarına cevap verecek bir Turizm Merkezidir. Bu nedenlerle; Edremit İlçemizi görmeyen herkesi, doğanın, tarihin ve kültürün ışıklarını Edremit'te yeniden keşfetmeye davet ediyor Turizm Haftasını kutluyorum" dedi.

        Daha sonra Altınoluk Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik korosu gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Programda ülkemiz turizmini geliştirmek, önemini yeni nesillere aktarıp kavratabilmek amacıyla Edremit genelinde çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

        Fotoğraf Sanatçısı İrfan Kolçak’ın 4 Mevsim Kazdağları Fotoğraf Sergisi açılışı yapıldı. Edremit Meslek Yüksekokulu Öğrt.Gör.Dr Sekan Sezen ve Antandros Derneği Dalış Ekibi Erkan Ertürk tarafından oluşturulan dalış ekibi tarafından dalış gösterisi gerçekleştirildi. Dalış ekibi Turizm haftası kutlama programı kapsamında "Doğa, Termal, Zeytin, Deniz. Edremitteyiz." sloganıyla pankart açtı. Protokol de dalış ekibinin gösterisini beğeniyle izleyerek, alkışlarla destek verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa