Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali için Kocaeli’ne gelen Filistinli öğrenciler coşkuyla karşılandı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 10’uncunu düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Kartepe 17 Ağustos Ortaokulu’nun ev sahipliğini yaptığı Filistinli çocuklar marşlarla ve şarkılarla karşılandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rehberlerinin eşlik ettiği Filistin grubu, 17 Ağustos Ortaokulu’nda şarkılar ve marşlarla karşılandı. Öğrencileri Okul Müdürü Yavuz Karabektaş odasında ağırladı. Filistinli öğrenciler ,Türk lokumu, çikolata ve çay ikramından sonra diğer öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltı ve ikramların ardından Filistinli öğrenciler, evlerinde misafir olacakları ailelerle buluştular.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2123 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’ne gelen Filistinli öğrenciler, yanlarında kalacakları ailelere teslim edildi. Filistinli arkadaşıyla tanışıp kaynaşan 8. Sınıf öğrencisi Nida Özdemir de, “Kültürümüzü arkadaşına en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Buradan Filistin’e tekrar döndüğünde Kocaeli’ni çok iyi bir şekilde biliyor olarak gitmesini istiyorum. Harikalar Sahili ve Seka Park başta olmak üzere ilimizin en güzel yerlerine götürmeyi planlıyorum. Buradan mutlu olarak ayrılmasını istiyorum. Çok heyecanlıyım” diye konuştu.

        17 Ağustos ortaokulu öğrencisi Tunahan Akıncı da Filistinli arkadaşına Kocaeli’nin güzel yerlerini gezdirip, onunla güzel vakit geçireceklerini ifade ederek, “Türk insanının misafirperverliğini, sıcakkanlılığını onlara hissettireceğim. Tarihi yerleri gezip kültürümüzü, yemeklerimiz en iyi şekilde tanıtacağım” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa