Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Üniversitesi Genç Kariyerler Topluluğu ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) tarafından organize edilen 2. ADYÜ İnovatif Proje Pazarı 58 projenin katılımıyla gerçekleştirildi.

        ADYÜ TTO tarafından kamu, üniversite, sanayi işbirliğini (KÜSİ) güçlendirmek, üniversitede ortaya çıkan buluşların sanayiye uygulanması ve ticarileştirilmesini sağlamak ve üniversite öğrencilerinin bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi amacı gerçekleştirilen ve TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programınca desteklenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gerek Adıyaman Üniversitesi bünyesinde gerekse de komşu illerden gelen öğrencilerin bilimsel ve teknolojik projeleriyle katıldığı programda ödüllü proje yarışması yapıldı.

        Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında gerçekleştirilen açılışta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Üniversite Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refet Karadağ, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Alkış, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazif Çetin, ADYÜ TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Ayaş, İş kur Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrencileri ve çeşitli okullardan gelen öğrenciler ile Adıyamanlı iş adamları hazır bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Ayaş, 87 proje başvurusu aldıklarını ve bunların içerisinden 58 projeyi proje pazarına dahil etmeye uygun bulduklarını söyledi. Ayaş, "İnşallah bugünkü çalışmalar bizlere hem gelecek için yeni fikirler verecek hem de ilimize katkı sağlayacaktır. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

        Daha sonra konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, "Bugün üniversitemiz tarafından ikincisi tertip edilen İnovatif Proje Pazarı etkinliğini idrak ediyoruz. Bunlar büyük adımlardır aslında. Büyük emekler saklıdır bu çalışmaların içerisinde. Emeği geçenlere, başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refet Karadağ ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Ayaş’a teşekkür ediyorum. Şu an bir eğitim müessesesinin içerisinde bulunuyoruz. Şunu belirtmek isterim ki Allah birçok şeyi rastlantı olarak bizlere göstermez. Her şeyde bir çaba, bir emek vardır. Gelecek çağların bizim çağlarımız olduğu 80’li yıllardan bu yana söylenir. Ben hızlı bir değişim ve dönüşüm görüyorum. 2006’da kurulan üniversitemiz çok şükür eksiksiz denebilecek bir düzeye ulaşmıştır. Hükumetimizin destekleriyle birçok iş yaptık. Hem akademik hem idari personel hem de öğrencilerimiz için ofis, derslik, laboratuar ve atölyeler yaptık. Kurulduğumuzdan beri bir dönüşüm söz konusu. Hızla bilim dünyasındaki yerimizi aldığımızı düşünüyorum. Eğitim çok önemli, hakkıyla günün gereklerine ve geleceğin ihtiyaçlarına göre çalışırsak inanıyorum ki refah seviyesi yüksek, bilim ve teknolojide hak ettiği yere gelmiş bir toplum oluruz. Her toplum aynıdır aslında, farkı oluşturan çalışmaktır. Uyumlu olan toplumlar iyi yerlere gelir. Biz ülke olarak çok iyi noktadayız. Marifet bizde, vicdan bizde ancak bizler çalışmayı zaman zaman ihmal ettik. Bu sebeple eğitimcilere büyük görev düşüyor. Eğitimcilerin boş vermiş bir toplum oluşturulmasına müsaade etmemesi gerekiyor. Bu şekilde hem sağlıklı faaliyetlerde bulunacağız hem de destekçilerimiz ve gönüldaşlarımız artacaktır. Ben geleceğin umduğumuzdan daha iyi olmasını, etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Birbirinden önemli projelere imza atan Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve farklı üniversitelerden gelen öğrencilerinin çalışmaları büyük beğeni toplarken, Rektör Gönüllü ve beraberindeki heyet projeleri tek tek inceleyip proje sahiplerinden bilgi alarak projeler için puanlama yaptı. Gün boyunca devam eden etkinlik misafirlerin puanlamasına sahne olurken etkinliği ayrıca orta öğretim öğrencileri de ziyaret etti.

        Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında ödüller verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa