Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ilısu Barajı altında kalacak olan Batman’ın tarihi ilçesine turist akını yaşanıyor. İlçe, sular altında kalmadan görmek isteyenlerle dolup taştı.

        Ilısu Barajı göl suları altında kalacak Hasankeyf'e havaların ısınmasıyla birlikte binlerce kişi akın etmeye başladı. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların sular altında kalmadan önce görmek istediği tarihi ilçe, turistle dolup taştı. Edirne’den gelen Mutlu Sert, Hasankeyf’in müthiş bir yer olduğunu belirterek, “En kısa zamanda tekrar geleceğiz. Her yeri beğendim, tarih kokuyor. Bu derece beklemiyordum. Burası da çok güzel sular altında kalması üzdü bizi” dedi.

        Tur rehberi Okan Ayhan, havaların biraz ısınmasıyla birlikte 23 gün arayla Hasankeyf’e gelmeye başladıklarını anlatarak, “GAP turunun içerisine Hasankeyf’i de koyuyoruz. Hasankeyf’e gelirken baktığınız da 35 bin yıl değil 810 bin yıllık bir tarihle karşılaşıyorsunuz. Bölgedeki cazibe noktalarından biri Hasankeyf. 2020’den sonra sular altında kaldıktan sonra restore edilmiş orta çağın en büyük taş köprüsünü göreceksiniz. Restorasyondan ve 2020’de burası su altında kaldıktan sonra nasıl ki Halfeti’de dubaların üzerinde restoranlar varsa tekne gezisi yapılıyorsa, burası da çok cazip olacak o açıdan. Esasen sular altında kalmasına rağmen cazip tekne turlarıyla Halfeti gibi turistlerin gelip gezeceği önemli bir merkez haline gelecek. Belli kurumlardan izin alındıktan sonra orta çağın en büyük taş köprüsünün ayaklarına tüplü dalış bile yapılacaktır. Bu da artısıdır bölge için” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa