Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Kur'anı Kerim Kursu'na kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kursa gelen kadınlar, Kur'anı Kerim öğrenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında hafta içi düzenli olarak Kuranı Kerim öğrenen kadınlar, geç de olsa Kur'anı Kerim öğreniyor olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

        55 yaşında Kur'anı Kerim öğrenen Mahide görgülü, yaptığı açıklamada, ''Hem Kuranı Kerim hem de dini bilgiler öğreniyorum. Burada her yaş grubundan öğrenciler var ve bu durum kursta bir aile ortamı oluşturuyor. Çocukken Kur'anı Kerim öğrenmeye gidemedik. Genç yaşta öğrenmediğime çok pişmanım. Gençlerin de öğrenmesini isterim. Genç yaşta öğrenmek daha güzeldir. Yaşlandıkça göz görmüyor, unutkanlık oluyor. Bundan dolayı zor oluyor. İnşallah Kur'anı Kerim’i öğreneceğim Allah hocalarımızdan razı olsun'' dedi.

        Kursiyerlerin çok istekli olduğunu belirten Usta öğretici Huriye Pehlivan,“Öğrencilerimiz, yaşlısından gencine hepsi de fedakarlık yapıp burada eğitimlerini almaya çalışıyorlar. Biz bu durumdan çok memnunuz. Kendileri Müdürlüğümüzün bu hizmetinden çok memnunlar. Kur'anı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgiler de veriyoruz. İbadet, itikat, siyer, dersi veriyoruz. Bazen hadis dersi veriyoruz. Peygamber Efendimizin hadislerinden ve sünnetlerinden bahsediyoruz. Bu şekilde onlara hem Kur'anı Kerim öğretiyoruz hem de dini bilgiler öğretiyoruz. Kursa gelen özellikle yaşlı teyzelerimiz, ‘Keşke küçük yaşta gelseydik, küçük yaşta Kur'anı Kerim’i öğrenseydik. Daha önceden bu ilmi öğrenseydik’ şeklinde sürekli üzüntülerini dile getiriyor. Fakat ben onlara hiç üzülmemelerini söylüyorum. Gerçekten de bu teyzelerimizin sadece Allah rızası için Kur'anı Kerim öğrenmek ve hayatında uygulamak için geldiklerine şahit oluyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa