Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip illerinden biri olan Trabzon’da yayla sezonu öncesi 5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle kapanan yollar ulaşıma açılıyor.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kentte bulunan yaylalarda Nisan ayı itibariyle çalışma başlatıldı. Akçaabat, Vakfıkebir, Of, Maçka ve Araklı ilçelerindeki yaylalarda rüzgar nedeniyle toplanan ve ‘kürtük’ olarak bilinen kar yığıntısıyla kapanan toplam 378 kilometrelik yayla yolları tekrar ulaşıma açıldı. Yayla sezonunun açılmasına kısa bir süre kala yayla evlerine geri dönüşünün başlamasıyla kapanan yolları tekrar ulaşıma açan ekipler ayrıca bozuk olan yollarında düzeltilmesi için çalışmalara başlayacak.

        Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Araklı Şantiye Şefi Recep Altıntaş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Araklı şantiyesi olarak 13 Nisan’da makinelerini yaylalara çıkardıklarını ve kar temizleme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bir haftadır çalışmalara devam ettiklerini belirten Altıntaş, “Hayvancılar yaylaya erken çıksın diye yolları açmaya başladık. Yaklaşık 1 haftadır çalışmalar devam ediyor. Bir hafta sonra inşallah yeşilyola ulaşmayı hedefliyoruz. Bir hafta sonra bütün vatandaşlarımızın yayla yolları açılacak. Kar kalınlığı yer yer 5 metreye kadar çıkıyor. 100150 metre uzunluğunda 56 metre yüksekliğinde 'Kürtük' diye tabir ettiğimiz rüzgarın yığmış olduğu kar kütlelerini temizleme çalışmalarını yapıyoruz. Ekiplerimiz yaylalarda şuana kadar 20 tane yayla yolu açtı, 20 yaylamız daha kaldı. Vatandaşlarımız hayvanlarını yaylaya çıkarmaya başladılar. Her yıl Nisan ayının ortalarında yaylacılardan erken davranarak yolları açıyoruz. Geçen yıl yaylalarda bir çalışmamız oldu. Bu yıl da inşallah Haziran ve Temmuz aylarında bozuk olan yollarda çalışma yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa