Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Avrupa Birliği (AB) Eramus programı kapsamında Türkiye'ye gelen 5 ülkeden 36 öğrenci, engelliler için satış yaptı.

        Türkiye’nin yanı sıra Macaristan, Makedonya, Almanya, İtalya, Romanya’dan gelen öğrenciler, “Geleceğin Sosyal Girişimcileri” projesi çerçevesinde sahil bandı kordon boyunda stant kurarak satış yaptı. Öğrenciler, kendi yaptıkları makarna, limonata, pastaları vatandaşların beğenisine sundu. Türk ve yabancı öğrencilerin, yaptıkları satıştan elde ettiği gelir, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne bağışlandı.

        Proje koordinatörü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Selçuk Koca, sosyal girişimcilikle ilgili Fethiye'de 10 günlük program yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında öğrencilerin sosyal girişimcilik yeteneklerini geliştirmeleri için sokakta vatandaşlara satış gerçekleştirdiklerini söyleyen Koca, "Buradan elden edilen gelir Fethiye’deki engelliler derneğine bağışlanacak. Yurt dışında Türkiye ile ilgili olumsuz haberlere yer veriliyor. İnsanlar gelirken çekinebiliyor ya da çevrelerinden baskı görüyorlar. Öğrenciler çok memnun ve buraları çok beğendiler. Onlara ilçeyi de gezdirdik. Türkiye ve Türk insanını çok sevdiler" dedi.

        İtalya’dan gelen Laura Pasanisi'de, "Projeye katılan farklı ülkelerdeki öğrencilerle çeşitli ürünlerin satışını yapıyoruz. Daha önce Türkiye’ye bir kez geldim. Türk insanı çok sıcak kanlı ve misafirperver. Satıştan elde edilen geliri engelliler derneğine bağışlayacağız. İnsanlara yardımcı olabilmek çok güzel. İleride kendi işimizi kuracağımız için bu etkinlik bizim için çok önemli" diye konuştu.

        Daha önce Adana'yı gördüğünü kaydeden Makedonyalı Monika Gjorgjievska ise, şöyle konuştu:

        "İkinci kez Fethiye’ye geldim. Hava alanına indiğimde Türk insanındaki pozitif enerjiyi hissettim. Makedonya’da da çok Türk var. Aramızda bir bağ olduğunu düşünüyorum. Türk insanı çok sıcakkanlı ve misafiri çok seviyorlar"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa