Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEM otoyolu Dilovası mevkiinde meydana gelen ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşinin de aralarında olduğu eşi 11 kişinin yaralandığı, bir kişinin de öldüğü kazaya neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 sürücü tutuklandı.

        Kaza, 17 Nisan Salı günü saat 10.00 sıralarında TEM otoyolu Dilovası kesiminde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre otobanda yarıştıkları iddia edilen 2 lüks otomobilin trafikte makas atarak ilerledikleri sırada, araçlardan biri Ramazan Ceylan idaresindeki 34 TN 872 plakalı tıra çarpmıştı. Savrulan tır da Mücahit Tunçbilek kontrolündeki Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ve bazı kaymakam ve belediye başkanlarının eşlerini taşıyan 34 LHM 59 plakalı minibüse çarpmış, iki araç da refüje düşmüştü. Kaza sonrasında tır içerisinde sıkışan sürücü Ramazan Ceylan, olay yerinde hayatını kaybetmiş, minibüs sürücüsü Mücahit Tunçbilek, Hülya Aksoy ve protokol eşlerinin de arasında olduğu toplamda 11 kişi yaralanmıştı.

        Yaşanan kaza sonrasında olayla ilgili inceleme başlatılmıştı. Yapılan ilk belirlemelere göre kazaya otoyolda yarıştıkları iddia edilen Mehmet B. ve Aykut Ç. isimli otomobil sürücülerinin sebep olduğu belirlenmişti. İncelemelerin ardından otomobil sürücülerinden birisi olay yerinde gözaltına alınmış, diğer otomobil sürücüsü ise olay yerinden kaçmıştı. Şehir polis kameraları ve PTS incelemelerinin ardından kaçan otomobilin sürücüsü Aykut Ç. de gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, hakim karşısına çıkartıldı. Mahkemede 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 1’i ağır toplamda 11 kişinin yaralanmasına sebep olan Mehmet B. ve Aykut Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa