Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kur’anı Kerim Meal Yarışması Ödül Töreni Kongre ve Kültür Merkezi Gülşehri Salonunda yüksek bir katılımla gerçekleştirildi.

        Törene, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, AK parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Avlanmaz, Nevşehir Borsa Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir İli Hayırlı Hizmetler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Şefik Çelebi, Hayırseverler Habil Uluer, Asaf Günbay, Nurullah Uzer, Selçuk Şimşek, Miktad Şahin, misafirler, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

        Tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve açılış konuşmaları ile başladı. İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şubesi Başkanı Ahmet Avlanmaz yaptığı açılış konuşmasının ardından NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, ‘Türkiye’de Mealciliğin Tarihçesi ve Meal Okumanın Öğrencilere Sağlayacağı Katkılar’ başlıklı kısa bir konferans sundu. Türkiye’de mealden hareketle insanların orijinal Kur’an’dan uzaklaştırılmaya çalışıldığına vurgu yapan Durmuş, meal okumanın asıl amacının insanlardaki Kur’an kültürüne katkı sağlamak olduğunu, asla Kur’an’a alternatif bir metin oluşturmanın kabul edilemeyeceğini söyledi. Ayrıca her mealin bir yorum olduğuna dikkat çeken Durmuş, mealden hüküm çıkarılamayacağını ve Hz. Peygamber’in sahih sünnetine başvurulmadan Kur’an’ın anlaşılmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Bunlara ilişkin Kur’an’dan bazı örnekler verdi.

        Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’un konuşmasının ardından ilahiyat fakültesi öğrencileri tarafından seyircilere çeşitli ilahilerden oluşan bir sunum yapıldı. Meal yarışmasına katılarak ilk elliye giren öğrencilere sponsorluğunu ilimiz hayırseverleri tarafından sağlanan hediyeler takdim edildi. Birinciye 1 adet cep telefonu, sonraki ilk beş yarışmacıya 1’er adet tam cumhuriyet altını; müteakip beş yarışmacıya yarım cumhuriyet altını, sonraki diğer beş yarışmacıya çeyrek altın ve 50’ye giren diğer yarışmacılara ise Hadislerle İslam ve Kur’an Yolu Tefsiri kitap setleri hediye edildi.

        Tören, yarışmaya sponsor olarak katkı sunan hayırseverlere plaket takdimiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa