Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa sahil dolgu alanında Bisanthe Taş Heykellerine yapılan saldırıyı kınadı.

        Başkan Albayrak yaptığı açıklamada "Süleymanpaşa ilçemizde sahil dolgu alanında kent kültürünün bir parçası olan Bisanthe Taş Heykellerinin tahrip edilmesini kınıyoruz. Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar tarafından taş heykeller yapılmıştır. Her biri birer sanat harikası olan heykellerin bulunduğu Süleymanpaşa sahil dolgu alanı, bir açık hava sanat müzesi haline gelmiştir. Özgün temaların işlendiği kent kültürümüze renk katmıştır. Bilindiği gibi anıtlar, heykeller ve sanat eserleri bulundukları yerin kimliğiyle özdeşleşir ve sembol haline gelirler. Dünya üzerinde kültür, sanat ve turizmin merkezi haline gelmiş pek çok kentte, sembol haline gelmiş heykeller vardır. Kültür, sanat ve turizmin merkezi haline gelmiş bir marka kent olma yolunda hızla Tekirdağ’da sanat eserlerine yapılan bu saldırı esef vericidir. Ancak bu tür barbarca saldırılar kurumumuzu, ilçe belediyelerimizi, diğer kurumlarımızı ve halkımızı sanat eserlerine sahip çıkma konusundaki kararlılığından vazgeçiremez. Sanat eserlerimizi korumaya ve güzel Tekirdağımıza yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Süleymanpaşa ilçemizdeki sanat eserlerimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, ilimizi kültür, sanat ve turizmin merkezi olan bir marka kent haline getirme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa