Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı sağladığı, Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi işbirliğinde hazırlanan çalışma kapsamında, turizmin gelişmesine katkı sunacak olan Zafer Mahallesi Karadağ Kanyonu yolunda sıcak asfalt çalışması başlatıldı.

        Altınordu Belediyesi ilçe genelinde sıcak asfalt, beton yol ve yolların bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kurumlarla da işbirliği yapan Altınordu Belediyesi, Ordu Valiliği ile protokol imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı sağladığı protokol kapsamında Zafer Mahallesi Karadağ Kanyonu’nda turizm hareketliliğinin arttırılması için yapılacak olan sıcak asfalt çalışması öncesi program düzenlendi.

        “Ordu, turizm kenti olma yolunda ilerliyor”

        Programda konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’nun turizmde ilerlemesi için turizm alt yapısına büyük önem verdiklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm alt yapısı için sağlanan katkılarla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Ordu'da en büyük payı Altınordu ilçesinin aldığını ifade eden Vali Yavuz, “Ordu’da önemli hizmet ve yatırımları yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Ordu Büyükşehir Belediyemiz, Altınordu Belediyemiz ve diğer ilçe belediyeleri olmak üzere Ordu’da 153 km asfalt ve beton yol yaptık. Bu yılda aynı çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Ordu bir turizm kenti olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda geçen yıl 705 bin turiste ev sahipliği yaptık. Bu sayı bizim için yeterli değil, bizim bu rakamı 3 milyona çıkarmamamız gerekiyor. Bu hedefe ulaşmak için kırsal altyapıya önem vererek turizme giden yollarımızı ve alt yapıyı iyi hale getiriyoruz. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanımızla görüşerek bir çalışma gerçekleştirdik. Yapılan çalışma ile Kültür ve Turizm Bakanımız tarafından ilimize 7 milyon kaynak sağlandı. Biz de bu kaynakla turizm yolları ve alt yapısına ilişkin yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugün de bu yatırımlardan bir olan Zafer Mahallesi Karadağ Kanyonu yolu için asfalt çalışması gerçekleştiriyoruz” dedi.

        "Karadağ Kanyonu'nun turizme kazandırılması için adımlar atılıyor"

        Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise turizme katkı sunacak çalışmalara imza attıklarını belirtti. Zafer Mahallesi’nin tarihi bir gün yaşadığını dile getiren Başkan Tekintaş, “Zafer Mahallesi Karadağ Kanyonu’nun turizme kazandırılması için gerçekleştirdiğimiz ön çalışmaların ardından bugün ilk adımı atıyoruz. Zafer Mahallesi için çok özel bir günü yaşıyoruz. Böyle bir hizmeti sunabilmek ve 2 buçuk kilometrelik sıcak asfaltı milletimizle buluşturmak hizmetlerin en güzeli. Zafer Mahallesi'nde ilk olarak asfalt çalışması gerçekleştireceğiz ve ardından hendek kaplama ile yolları yağmur suyundan korunaklı hale getireceğiz. Yapılan çalışmalarla turizmde, ulaşımda ve diğer hizmetlerin sağlanmasında kolay ulaşım sağlanması için gayret göstereceğiz. İlerleyen süreçlerde de bakanlıklarımızla, kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği yaparak en özel hizmetleri milletimize sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve Başkan Engin Tekintaş, çalışmaların yapıldığı yola asfalt döktü.

        Zafer Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa ayrıca, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Belediye Başkan Yardımcıları, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim müdürleri, yüklenici firma yetkilileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa