Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem camilerde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

        Ertem, yaklaşık 3 yıldır restorasyon çalışması süren ve ibadete kapalı olan 600 yıllık Ulu Cami’nin bu Ramazan ayında ibadete açılacağını ve restorasyon çalışmalarını yakından takip ettiklerini açıkladı.

        Vali Salim Demir, restorasyon çalışmaları devam eden camilerde incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a gelen Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında kabul etti.

        Makam ziyaretinin ardından Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile beraberindeki heyetle beraber Burma Cami, Ulu Cami ve Aliağa Camisinde incelemelerde bulunarak restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar.

        İncelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, restorasyon çalışmaları süren Uşak Ulu Cami'nin Ramazan ayında ibadete açılacağını bildirdi.

        Ulu Camide gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ve sona gelindiğini ifade eden Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem , “Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip Ulu Cami Türkiye için önemli bir değer. Ufak tefek gecikmeler oldu, ancak bu tür restorasyon çalışmalarında bunlar normal, çünkü mimarinin özelliğinden kaynaklanan bazı yeni uygulamalar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak her şey yolunda gidiyor, ramazan ayının ilk cuma namazını inşallah burada kılacağız." dedi.

        Vali Salim Demir ise Ulu Cami'nin önemine değinirken, "Kentimizdeki en eski camilerden birisi burası. En ufak ayrıntı atlanmadan restorasyon sürüyor. Bizde çalışmaları yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        İncelemeleri sırasında Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’e Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, Vakıflar Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın ve uzman personel eşlik etti.

        Uşak Ulu cami’nin yaklaşık üç yıldır süren restorasyon çalışmalarının bitmemesi ve yanlış yapılması iddiaları üzerine Uşaklılar yaklaşık 4 bin imza toplayarak çalışmaların doğru bir şekilde yapılarak bir an önce caminin ibadete açılmasını talep etmişti.

        Bunun üzerine 26 Ekim 2016 tarihinde Vakıflar genel Müdürü Adnan Ertem Uşak’a gelerek yanlış restorasyonun durdurulması ve yeniden planlamamsı talimatı vermişti.

        Daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 11Ekim 2017 tarihinde ilimize gelerek caminin onarım işinin Ramazan ayı içerisinde bitirilmesi için restorasyon yapan firma yetkilileri ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünden söz almıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa