Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uludağ Üniversitesi’nin şehirdeki kurumların gelişimine katkıda bulunmak maksadıyla yaptığı çalışmalar sürüyor.

        Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın Uludağ Üniversitesi ve Bursa Maliyeciler Derneği işbirliğiyle başlattığı “Eğiticinin Eğitimi” programında ilk etap tamamlandı. Gelir uzmanları ve gelir uzman yardımcılarından oluşan 40 kişi, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ULUSEM) verdiği eğitimi başarıyla tamamlayarak Milli Eğitim onaylı sertifikalarını aldı.

        Sertifika töreninde konuşan Bursa Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, kurum olarak sürekli işmevzuat eğitimleri yaptıklarını, ancak kitlesel eğitimlerin günümüz dünyasında çok faydalı olamadığını gördüklerini, bu nedenle profesyonel, daha pratik yeni bir metodoloji geliştirerek ilk defa eğiticilerin eğitimi diye bir konseptle bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Karakaş, “Bu eğitimler sayesinde akademide olup bitenleri, literatürü, gelişmeleri takip edecek yeni bir nesili kurumumuza, Bursa’ya kazandırmış oluyoruz. En yakın zamanda ikinci programı da başlatacağız. Desteklerinden dolayı Üniversitemize çok teşekkür ederim” dedi.

        Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da törende yaptığı konuşmada, insan kaynağının vasfını artırmaya yönelik bu tip eğitimlerin, ileriki aşamasının lisansüstü eğitim olduğunu hatırlatarak, sertifika alanları Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaya davet etti.

        Gelişmiş ülkelerde sertifika vermeye yönelik eğitimlerin katılımcıları yüksek lisansa teşvik ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay eğitime katılanlara seslenerek, “Herhangi bir meslek için değil, bilgi dağarcığınızı artırmak için eğitimler alıyorsunuz. Eğitimin niteliğini daha da yükseltmek isterseniz, diploma verdiğimiz tezsiz yükseklisans programlarımız var. Mesleğinde kendini daha da geliştirmeye yönelik bu tip eğitimi biz 3. nesil üniversite içeriğine uygun buluyoruz. Çünkü bu tip eğitimlerde, sahada çalışmış sizlerin akademik yapıyı da sıkıştıracağı ve geliştireceği bir ortam oluşuyor. Profesyonel kimselerle yapılan eğitimlerde, eğiticiler de eğitilmiş oluyor. Böylece eğitimin kalitesi daha yükselmiş oluyor. Sizler istekli olduğunuz takdirde, yüksek lisans programlarımızda üniversite olarak sizlere kolaylaştırıcı bir yaklaşımda bulunmaya hazırız” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından “Eğiticinin Eğitimi” programını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, eğitimi veren akademisyenlere de teşekkür belgeleri takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa