Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunusemre Belediyesi ilçede ulaşımın kolaylıkla sağlanması için Akgedik'te yapımı devam eden TOKİ konutlarında alternatif yollar yapıyor.

        Yunusemre Belediyesi, şehrin kangren haline gelen sorunlarına çözüm olacak projeleri bir bir hayata geçiriyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla Akgedik’te hayata geçirilen 5500 Yunuskent Toplu Konut Projesi’nde yaşam çok kısa bir süre içerisinde başlayacak. Gürle’de de 5 bin konut üretmeyi planlayan Yunusemre Belediyesi 2 bölgede yaşanabilecek ulaşım sıkıntısının önüne geçmek için alternatif yollar yapıyor.

        Akgedik’te çok kısa bir süre içerisinde yaşamın başlayacağını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunusemre Belediyesi olarak Akgedik’te bir şehir inşa ediyoruz. TOKİ ortaklığıyla yürüttüğümüz projemiz devam ediyor. İlk etabımızı hak sahiplerimize kısa bir süre içerisinde teslim edeceğiz. Yaklaşık bin 600 konut ve sosyal donatı alanından oluşan 2. etap da hızla yükseliyor. Yine TOKİ ortaklığıyla OSB’de çalışan işçilerimize yönelik yapacağımız Gürle OSB Kent Projemizde de süreç hızla ilerliyor. Tüm bu çalışmalar yürütülürken bölgenin gelişimine paralel olarak alternatif yollar üretiyor; bölgeye ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

        Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise yürütülen çalışmalara ilişkin, “Akgedik’te 1 milyon 550 bin metrekare alanda hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Toplu konut alanında yaşamın başlamasıyla yaşanabilecek ulaşım sıkıntısının önüne geçmek adına alternatif yol güzergahları belirliyoruz.

        Bu alana vatandaşımızın rahatlıkla ulaşımını sağlamaları için var olan Menemen yoluAkgedik kavşağına, Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan Hasan Türek Bulvarı kapalıydı biliyorsunuz onun bağlantısını sağlayan oradan da Emlakdere, Kayapınar ve Gürle’ye bağlanan alternatif yol güzergahları belirlemiştik. Bu güzergahta Laleli’den gelecek vatandaşlarımız bu yolla kısa sürede toplu konut alanına ulaşabilecekler. Akgedik, Karaali, Muradiye orta ölçekli sanayi sitesi yolunda da düzenleme çalışmalarımız sona erdi. Bu yol da alternatif yol güzergahı olarak kullanılacak” dedi.

        Kılıç Kaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Manisa OSB’de çalışan işçilerimizin ikamet edeceği Gürle OSB Kent’te tamamlanınca trafik yükü daha da artacak. Bu sorunu çözmek amacıyla alternatif yol güzergahı çalışmaları başlattık. OSB’de Nazif Zorlu Bulvarı’nın Menemen yoluna çıkışı sağlanamıyordu. Bir de Karaali Mahallemizin girişinde sorun vardı. Yunusemre Belediyesi olarak hem Karaali yolu sıkıntısını çözmek hem de OSB Nazif Zorlu Bulvarı’nı Menemen yoluna bağlamak için Menemen yoluna paralel giden yolları Menemen yoluna bağlamak amacıyla bu çalışmamızı başlattık. İlgili kurumlarımızla yaptığımız protokol çerçevesinde yazışmalarımızı yaptık. Kurum görüşmelerimiz geldi. Biz de kangren haline gelen yol sorununu çözmek için çalışmalarımıza start verdik”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa